Ürdün, Irak ve Mısır masaya oturdu.

Ürdün, Irak ve Mısır masaya oturdu.

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, üçlü işbirliğini artırmayı...

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, üçlü işbirliğini artırmayı ve bölgesel gelişmeleri görüştü.

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, ülkesinde ikincisi düzenlenen "Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı"na katılan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Irak Başbakanı Sudani ile bir araya geldi.

Görüşmede Ürdün, Mısır ve Irak arasındaki üçlü işbirliği mekanizması çerçevesinde ortak çalışma ve koordinasyonu artırmanın yolları ele alındı.

Liderler, bölgesel düzeyde entegrasyonu sağlamak üzere elektrik şebekesi bağlantısı, enerji ve gıda güvenliği başta olmak üzere çeşitli alanlarda üçlü mekanizma işbirliğini bakanlar düzeyinde sürdürmenin önemine dikkati çekti.

Üçlü görüşmede bölgesel gelişmeler de değerlendirildi.

Ürdün Kralı Abdullah, Irak Başbakanı Sudani ile 21 Ekim'de yaptığı görüşmede, Ürdün, Mısır ve Irak ile yürütülen üçlü ilişkilerin devam etmesini önemli bulduğunu ve bunun bölgede dayanışmanın örneği olduğunu ifade etmişti.

"Bağdat İşbirliği ve Ortaklık Konferansı", Irak'ta güvenlik, istikrar ve refah ortamı sağlanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Ürdün'de ikincisi düzenlenen konferansa ev sahibi ülke dışında Irak, Türkiye, Fransa, Mısır, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Bahreyn ve İran katılıyor.

Konferansın ilki Ağustos 2021'de Irak'ın başkenti Bağdat'ta yapılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.