Ürdün'de Filistinlilere destek için gösteri yapıldı

Ürdün'de Filistinlilere destek için gösteri yapıldı

Ürdün'ün başkenti Amman'da Filistin ve direniş gruplarına destek amaçlı gösteri düzenlendi.Başkentteki Hüseyin Camisi önünden hareket...

AMMAN (AA) - Ürdün'ün başkenti Amman'da Filistin ve direniş gruplarına destek amaçlı gösteri düzenlendi.

Başkentteki Hüseyin Camisi önünden hareket eden yüzlerce Ürdünlü, "Batı Şeria Aslanlarına ve Şehitlere Vefa Yürüyüşü" başlığıyla düzenlenen eylem kapsamında Nahil Meydanı'na yürüdü.

"Şehitler kervanı zafer ve özgürlük elde edilene kadar devam edecek", "Ebu Ubeyde (İzzeddin el-Kassam Sözcüsü) Tel Aviv'e karşılık ver", "Aksa Aksa Aksamız" şeklinde slogan atan göstericiler, İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı Başkanı Abdulhamid ez-Zuneybat, gösteri kapsamında yaptığı konuşmada, düzenledikleri bu eylemin, Ürdün halkından, İsrail devletinin kurulmasına zemin hazırlayan "Balfour Deklarasyonu"nun sahibi İngiltere başta olmak üzere çeşitli taraflara bir mesaj olduğunu belirterek, İngiliz hükümetinden özür dilemesini ve yaptıklarını düzeltmesini istediklerini aktardı.

İki gün önce Cezayir'de toplanan Arap liderlere de mesaj verme amacı taşıdıklarını kaydeden Zuneybat, liderlerin Filistin halkıyla dayanışma açıklamalarını fiile dökmelerini umduklarını dile getirdi.

Vermek istedikleri üçüncü mesajın da Batı Şeria ve Gazze sakinlerine olduğunu kaydeden Zuneybat, "Biz sizin sadece destekçiniz değil aynı zamanda ortağınızız demek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Ürdün Temsilciler Meclisi Üyesi Yinal Ferihat da ülkede, Meclis'in, halkın, sendikaların ve partilerin Filistinlileri destekleme konusunda birleşmiş olduğunu söyledi.

Batı Şeria'da da yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı Filistinliler her hafta cuma protestolar düzenliyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 600 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.