Üresin'in açıklamaları dünyayı salladı

Üresin'in açıklamaları dünyayı salladı

Açıklamaları ile Türkiye'yi ayağa kaldıran Sibel Üresin, yabancı basının da dikkatini çekti

İndependent gazetesi, Üresin’in Türkiye’yi şok ettiğini ve büyük bir öfkeyi ateşlediğini belirterek, “Birçok Türk, toplumdaki laik ve dindar unsurlar arasındaki kültürel gerilimin büyüdüğüne inanıyor ve Sayın Üresin’in açıklamaları, sorunu daha da kötüleştirdi gibi göründü” görüşünü savundu.

KOCAMA ARKADAŞIMI TAVSİYE ETTİM

İngiliz gazete İndependent, “TV Konuğu Türkiye’yi Şok Etti: Başka Bir Kadın Alması İçin Kocama İzin Verebilirim” başlığıyla yayınladığı haberde, “danışman, köşe yazarı ve ara sıra da talk show konuğu” Sibel Üresin’in, Kuran’da yazdığı için çok eşliliğe inandığını söylemesiyle Türkiye’de büyük bir öfkeyi ateşlediğinin altını çizerek, Üresin’in, “Kocama bekar arkadaşımı gösterdim. Beğeniyorsan alabilirsin dedim. Ama o kabul etmedi. Kabul etseydi de boşanmazdım” ifadelerini yansıttı.

ÜRESİN, LAİK VE DİNDAR GERİLİMİ DAHA DA KÖTÜLEŞTİRDİ

Gazete, “Birçok Türk, toplumdaki laik ve dindar unsurlar arasındaki kültürel gerilimin büyüdüğüne inanıyor ve Sayın Üresin’in açıklamaları sorunu daha da kötüleştirdi gibi göründü” yorumunu yaparak Üresin’in, Türkiye’deki erkeklerin yüzde 85’inin eşlerine sadık olmadığını iddialarına yer verdi.

Üresin’in, çok eşliliğin zaten dini nikahla yaygın olduğu görüşlerini aktaran İndependent, “Bazı araştırmalara göre, Türkiye’de toplamda 200 bin kadın yasal olmayan, tanınmayan çok eşli evli. Eğer bir evlilik sadece İslami yasada tanınıyorsa, bir kadından boşanmak isteyen bir adamın sadece üç defa ‘seni boşuyorum’ demesi yeterli” diye yazdı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.