"Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni düzenlendi

"Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni düzenlendi

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan ile TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da katıldı.

SAMSUN (AA) - "Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsasının yeni binasının açılışı yapıldı.

Karaaslan, açılışın ardından düzenlenen "Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreninde yaptığı konuşmaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitleri rahmetle anarak başladı.

Samsun'un en zor zamanlarda bir milyar dolar ihracat rakamına ulaştığına dikkati çeken Karaaslan, "Samsun 1 milyar 300 milyonu geçti. Geçen yıl ilk üç ayda Samsun'un ihracatı 266 milyon dolarken, bu yılın ilk üç ayında 322 milyon dolara ulaşmış bir şehir burası. Yani üreten, yani istihdama katkı sağlayan, yani her geçen gün büyüyen ve gelişen bir şehir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin otomobili TOGG'un Samsun'da tanıtıma açıldığını dile getiren Karaaslan, TOGG'un Türkiye'nin geleceğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonunu yansıttığını anlattı.

Karaaslan, 2020 yılında dünya küçülürken Çin'den sonra Türkiye'nin en çok büyüyen ülke olduğunun altını çizerek, "2021 yılında yine olumsuz senaryolar çizilerken, 'Türkiye yüzde 4-5 mi büyür acaba?' denilirken, yüzde 11 ile çift haneli rakamla büyüyen ülke olduk. İnşallah bundan sonra pandemi sürecinin şartları hafiflerken, Rusya-Ukrayna ile ilgili bir an önce bitmesini temenni ettiğimiz bu süreç yaşanırken bizlerin hedefleri düne göre bugün daha büyük." dedi.

Hisarcıklıoğlu ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Samsun'un Mustafa Kemal Atatürk'e verdiği desteğin kurtuluş mücadelesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsasının aynı binada hizmet etmesinin örneğine az rastlanan bir birliktelik olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, bu dayanışmalarından dolayı oda ve borsa başkanlarını tebrik etti.

Hisarcıklıoğlu, insanların en faydalısının insanlara fayda sağlayanlar olduğunu vurgulayarak, "Eğer bir kişiye ilave iş, aş açabilir, o kişinin yanında bir kişi ekmek yiyebiliyorsa ülkesine 1 lira katma değer yaratıp zenginlik sağlayabiliyorsa ne mutlu ona. Samsunlu tüccar ve sanayicilerimiz bir taraftan pandemi, bir taraftan Ukrayna-Rusya savaşı, bir taraftan içimizdeki sıkıntılar olmasına rağmen üretmeye, almaya, satmaya aşkla, şevkle devam ediyor." diye konuştu.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı da yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulunarak, katma değer ve istihdam üreten tüm iş insanlarını tebrik etti.

İş, aş ve istihdama büyük önem verdiklerini belirten Dağlı, "Üretime ihtiyacımız var, sanayileşmeye ihtiyacımız var, ihracata ihtiyacımız var. Bunu pandemi döneminde çok daha iyi anladık. Tarımın önemine anladık ancak sanayi ve ihracatın önemini daha iyi anladık. Çünkü ihracata yönelik çalışan sektörlerimizin nasıl daha iyi yol aldıklarını gördük." diye konuştu.

Törene AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ile oda ve borsa başkanları ve iş insanları katıldı.

Konuşmaların ardından ödül almaya hak kazanan iş insanlarına ödülleri verildi.

Öte yandan yarın Samsun'da tanıtımı yapılacak Türkiye'nin otomobili TOGG, binanın bahçesinde sergilenmeye başlandı.

"Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni düzenlendi

"Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni düzenlendi

"Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni düzenlendi

"Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni düzenlendi

"Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni düzenlendi

"Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni düzenlendi

"Üreten Samsun'un Yıldızları" ödül töreni düzenlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.