Ürperten iddia: Komutanlar PKK'ya cephane verdi

Ürperten iddia: Komutanlar PKK'ya cephane verdi

Kaos Planı davasının gizli tanıklarından 'Ethem', dehşet verici iddialarda bulundu.

Zaman'dan Büşra Erdal'ın haberine göre; korucu olarak görev yapan 'Ethem', birlikte dağa çıktıkları komutanların PKK ile bağlantılı olan çobanlara mühimmat verdiklerini ileri sürdü.

TUTUKLU SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

AK Parti hükümetine yönelik 'kara propaganda' yapmak için Genelkurmay'da hazırlandığı ileri sürülen internet siteleriyle ilgili davanın görülmesine başlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Kaos Planı' dosyası ile birleştirilen davanın ilk duruşmasına tutuklu yargılanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Korgeneral Mehmet Eröz, emekli Hava Albay Fuat Selvi, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tuğamiral Alaettin Sevim'in de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar katıldı. 'Darbe teşebbüsü' faaliyetleri içinde olmakla suçlanan sanıklardan Albay Ziya İlker Göktaş, yakalama kararı verilmesinden 34 gün sonra mahkemeye gelerek teslim oldu. Yakalama kararı yüzüne okunan Göktaş tutuklandı. Andıç davasında tutuklama sayısı da 12'ye yükseldi.

'PATLAMAYAN BOMBALAR OLDUĞU GİBİ BIRAKILDI'

Duruşmada gizli tanık Ethem'in ifadesi alındı. Erzincan'daki Ergenekon davasında da gizli tanık olarak yer alan 'Ethem', tanık yemininden sonra Erzincan Yaylabaşı bölgesinde korucu olarak görev yaptığını belirtti. Bölgesindeki karakol komutanı Murat Başçavuş ile birlikte daha önce hiç gitmedikleri bir yere giderek bombaatarlı eğitim yaptıklarını anlattı. Atış talimi yaptıkları sırada bazı yerlerde kar bulunduğunu ifade eden Ethem, patlamayıp kara saplanan bombaların da olduğu gibi bırakıldığını belirtti.

Bir seferinde komutanlarla birlikte Tunceli-Erzincan-Ovacık sınırında intikale gittiklerini söyledi. Arkasında mühimmat yüklü ciplerle dağa tırmandıklarını, ancak kendilerinin çevre güvenliği alarak bir yerde kaldığını, komutanların ise dağın yukarısına doğru araçla devam ettiğini aktardı. Gizli tanık, "Komutanlar daha yukarıdaki korucuların yanına gitmemiş. Öyle olunca yayladaki çobanlara mühimmat verdiklerini düşünüyoruz. Bu çobanların PKK'ya yardım ettiği biliniyor. Komutanlarım, terör örgütüne yardım eden bu çobanlara sınırdan geliş gidişleri sırasında göz yumuyorlardı. Hatta bu insanların koyunlarını sınırdan geçirmelerine yardım bile ediyorlardı. Bir TSK mensubunun terör örgütüne yardım yataklık yapanlarla diyalog kurması, onların sözleri ile köylülere kötü davranılması benim zoruma gitti." ifadelerini kullandı.

ORDUEVİNDE DARBE KONUŞULDU

Mahkeme heyeti ve avukatların sorularını cevaplayan gizli tanık 'Ethem', askerî personel ve korucuların da bulunduğu bir ortamda 3. Ordu'da görev yapan asker akrabasının, kendisine, "Ülke bölünme noktasına geldi. Türkiye, 2012 yılında bölünecek. Bu nedenle ordu darbe yapacak." dediğini söyledi. Bir soru üzerine de, mühimmat yaktıkları yerde herhangi bir hedef tahtası olmadığını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.