Uslu'ya şüpheli muamelesi

Uslu'ya şüpheli muamelesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu'ya şüpheli muamelesi

HAK-İŞ'in "Darbelerin Karanlığından Demokrasinin Aydınlığına EVET" afişlerinin YSK tarafından toplatılmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 298 sayılı Seçim Yasasına Aykırılık suçundan yapılmakta olan soruşturmaya esas olmak üzere HAK-İŞ Genel Başkanı Salim USLU'yu "şüpheli olarak" ifade vermeye çağırdı.

HAK-İŞ Konfederasyonu'nun "Darbelerin Karanlığından Demokrasinin Aydınlığına EVET"' afişleri Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği siyasi bir kararla toplatılmıştı.

YSK, 28.07.2010 tarih ve 2010/507 sayılı kararda; 340 sayılı kararla seçim takviminin belirlendiği ve 298 sayılı yasanın 60. Maddesi uyarınca seçim kurullarının izni ile belirleyeceği yerlere afiş asılabileceğini belirtmişti. Oysa; HAK-İŞ'in EVET ilanının yasaklar kapsamında olduğunu belirten YSK, daha önce 1986/349 sayılı kararında, "işçi, işveren sendika ve konfederasyonları 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri yasasının 62, 63, 64, 65 ve 66. Maddelerinde sayılan kurum ve kuruluşlardan olmadıklarından seçim kurulları görevli değildir" kararı vermişti.

YSK'nın kendi kararlarıyla çelişkiye düşen bu kararlarının ardından şimdi de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, Genel Başkanımız Salim USLU'yu "şüpheli" olarak ifade vermeye çağırdı. Ayrıca yapılan tebligata rağmen ifade vermeye gitmemesi durumunda        zorla götürüleceği de belirtildi. Çağrı yazısında, şunlar kaydedildi.

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılmakta olan 298 sayılı Seçim Yasasına Aykırılık suçundan yapılmakta olan soruşturmaya esas olmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Büromuzca ŞÜPHELİ OLARAK ifadenize başvurulacağından iş bu çağrı kağıdının tarafınıza tebliğini izleyen günden itibaren bir hafta içinde, çalışma günlerinde belirtilen yerde, nüfus cüzdanınız ve varsa müdafiiniz ile birlikte Başsavcılığımızda hazır bulunmanız; Yapılan tebligata rağmen gelmediğiniz takdirde, zorla getirileceğiniz hususunda bilgi edinmeniz CMK'nun 145. Maddesi gereğince tebliğ olunur."

Etiketler :