Üst düzey PKK'lı kalp krizinden öldü

Üst düzey PKK'lı kalp krizinden öldü

7 Eylül günü Kandil’e düzenlenen hava operasyonları esnasında, üst düzey teröristlerinden biri, kalp krizi geçirerek öldü.

Aslen Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi Selman Pak köyünden olan Şiyar Amanos kod adlı İbrahim Dolanbay, 7 Eylül günü Kandil'e düzenlenen hava saldırısı esnasında kalp krizi geçirerek öldü.
 
PKK'ya 1989 yılında katılan ve 1999 yılında Apo yakalanıncaya kadar bölücü başının en güvenilir adamları arasında yer alan ve örgütün sözde Amanos başta olmak üzere eyalet komutanlığı yapan İbrahim Dolanbay'ın ölümünü hastalığa bağlayarak mensuplarının korku ve panik yaşamasını engellemeye çalışan örgütün, hava saldırıları esnasında, teröristin geçirdiği kalp krizi geçirdiğini, elemanlarından gizlediği ortaya çıktı.
 
En son görevi Suriye'nin Kuzeyindeki teröristleri kontrol etmek olan İbrahim Dolanbay'ın, Bahoz Erdal ekibinden olduğu söyleniyor.
 
Sözde komutanlığa kadar yükselmiş birinin hava saldırıları esnasında korkusundan kalp krizi geçirip ölmesinin, örgütte büyük bir paniğe yol açtığı ve bu yüzden, alt düzey teröristlerin büyük bir moral çöküntüsü yaşadığı söylenmekte.
Son aylarda verdiği kayıplarla bozguna uğrayan teröristlerin, birkaç yıl içerisinde sözde komutan düzeyinde pek çok kayıp vermesinden sonra İbrahim Dolanbay'ın korkudan kalp krizi geçirip ölmesi, korkunun en üst düzeylere kadar sirayet ettiğini göstermekte. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.