Üst Elit Direniyor Çünkü;

Üst Elit Direniyor Çünkü;

"Burada koparılan fırtına hukuki ve ilmi gerekçelerle değil ancak yetkilerini kaybetmekte olan bir üs elitin direnciyle açıklanabilir."

Anayasa hukukçusu Ergun Özbudun, Anayasa değişikliği paketindeki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Anayasa Mahkemesi'ni düzenleyen maddelerin Avrupa normlarına uygun olduğunu söyledi.

 

Hukuk ve Demokrasi Kurumu'nun düzenlediği Bülent Yurt Hukuk ve Demokrasi ödül törenine katılan Özbudun,yapılan düzenlemeler üzerinden koparılan fırtınanın hukuki ve ilmi gerekçelerle değil, ancak yetkilerini kaybetmekte olan bir üs elitin direnciyle açıklanabileceğini ifade ederek şunları söyledi: "Gerek HSYK gerekse Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili hükümler Avrupa normlarına uygundur. Avrupa kurumlarının, Avrupa Konseyi'nin iki organı olan Venedik Komisyonunun ve Avrupa Hakimleri Danışma Konseyi'nin raporlarına çok büyük ölçüde uyumludur. Burada koparılan fırtına hukuki ve ilmi gerekçelerle değil ancak yetkilerini kaybetmekte olan bir üs elitin direnciyle açıklanabilir."

 

Özbudun, ayrıca Türkiye'nin yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye bugüne kadar yarı demokrasi sınıfının üzerine çıkamadı. İçinde bulunduğumuz durum kutsal bir mücadeledir. Gerçek yurtseverlerin bu duruma üzülmeleri gerekir. Türkiye hala komünist balkan ülkelerinin gerisindedir. Türkiye'nin onlar kadar işler bir demokrasiye sahip olması gerekir."

 

Törende, yılın siyasetçisi ödüllerine, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Faruk Çelik ve geçen yıl hayatını kaybeden BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu, yılın sivil toplum kuruluşu ödülüne Demokrat Yargı Derneği, yılın hukukçusu ödülüne Prof. Dr. Ergun Özbudun ve yılın hukukçu bürokrat ödülüne ise TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin layık görüldü

 

Etiketler :