Usta ressam Tülin Onat'ın "Yeniden" adlı sergisi açıldı

Usta ressam Tülin Onat'ın "Yeniden" adlı sergisi açıldı

Usta ressam Tülin Onat'ın "Yeniden" adlı resim sergisi İstanbul Lale Müzesi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.Onat'ın 51'inci sanat...

İSTANBUL (AA) - Usta ressam Tülin Onat'ın "Yeniden" adlı resim sergisi İstanbul Lale Müzesi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Onat'ın 51'inci sanat yılını kutladığı ve 20 eserinin yer aldığı sergiye, kültür sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Açılış öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan ressam Onat, İstanbul Lale Müzesi'nde son dönemde güzel sergiler açıldığına dikkati çekerek, "Yeniden" sergisinin sanatseverlerin gezerken keyif alacağı bir sergi olduğunu söyledi.

Onat, eserlerinde derinlik ve rölyef tekniği kullandığını belirterek, "Resimlerin göze güzel görünüyor olması önemlidir. Benim resimlerim pek bir şey anlatmasa da derinlik ve rölyef etkisini halletmeye çalışıyorum. Ritmini bulan resim benim için iyi bir resim olmuş oluyor." dedi.

Sergiye olan ilginin memnun edici olduğuna işaret eden Tülin Onat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burası alıştığımız bir galeri mekanı değil. Sanatseverlerin buraya gelmeleri çok özel bir şey. Bir sanatçı olarak eserlerimin ilgi görmesi beni çok mutlu ediyor. Anlaşılan o ki sanat, biraz da olsa insanların içine bir ılık su serpiyor. Resimlerimdeki tarzımı yıllardır sürdürüyorum. Konsept, düzenleme ve renkler değişse de benim rölyef etkisiyle ürettiğim resimler devam ediyor. Bundan sonra da böyle eserler yapmaya devam edeceğim."

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümünü 1971'de bitiren Onat, yurt içinde ve yurt dışında pek çok grup ve karma sergiye katıldı.

Resimleri özel koleksiyonlarda ve müzelerde yer alan sanatçının "Yeniden" adlı sergisi, 8 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.