Uygun'un Gönlünden Geçen

Uygun'un Gönlünden Geçen

Sivasspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun, Türkiye'nin başarılarının altında hep yerli hocaların imzasının bulunduğunu belirtti ve A Milli Takım için geçen isimleri değerlendirdi.

Fatih Terim'in Belçika maçı sonrasında görevini bırakmasının ardından A Milli Takım'ın başına geçecek teknik direktörün yerli mi, yabancı mı olması konusunda tartışmalar sürerken Sivasspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun, 14 bin yerli hocanın bulunduğunu ve yabancı hocadan daha başarılı olacağına inanıyor.

Sakarya'nın Karasu ilçesi Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'nu ziyaretinde konuşan Uygun, Milli Takım'ın başına yabancı hocanın getirileceğinin konuşulmasının Türk teknik direktörler tarafından üzüntüyle karşılandığını söyledi. Türk hocaların bilgi birikiminin yabancı teknik direktörlerden daha fazla olduğunu kaydeden Uygun, şöyle konuştu;

"Milli Takıma 'yabancı bir hoca alacağız' denilmesi Türkiye'deki teknik direktörlerimizin üzüntüyle karşıladığı bir durumdur. Ancak 'Biz Milli Takımın başına duruşuyla, yaptıklarıyla ve bizim hayel ettiğimiz Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu'nu getirecek bir hoca getireceğiz' derseniz, ister yabancı, ister yerli getirirsiniz, buda herkesin saygıyla karşılıyacağı bir şeydir. Daha kafadan başlar başlamaz Türk antrönünün saymamak doğru bir şey değildir Türkiye'nin başarılarının altında hep yerli hocalarının imzaları vardır Türk hocalara inanmanız gerekiyor. Onların bilgisi ve bilgi birikimi hepsinden daha çok fazladır, o yüzden bir türk hocanın, Milli Takımı başarıya götüreceğine inanıyorum ve inancındayım.Dünya Şampiyonası'na gidemedik Avrupa Şampiyonası'na bir yabancıyla gidemezsek bunun vebali kim verecek, onu açıkcası merak ediyorum."
A Milli Takım için kendisinin, Ertuğrul Sağlam'ın, Ünal Karaman'ın ve Rıdvan Dilmen'in adının geçmesinin kendileri için sevindirici olduğunu kaydeden Uygun, şunları söyledi;

"Biz tabiki bir şeye talip olmak adına bütün Türkiye'de yaşayan herkes Milli Takımda antronörlük yapmak ister. Bizede böyle bir teklif geldiğinde, Allah bizede dünya ve avrupa şampiyonluğu yaşatacaksa Milli Takımda olmak isteriz. O arzuyu ve isteği içimizde taşıyoruz.Kendi bilgi ve birikimimizin, teknik donanımımızın yabancı hocalardan daha üst seviyede olduğunu düşünüyorum. Türk futbolcusunun sitilini, Türk futbolunun ekolünü yabancı hocalar anlayamaz.Türk hocadan başkası Milli Takımda lükstür."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :