Uygur Türklerinden Çin Başbakanına protesto

Uygur Türklerinden Çin Başbakanına protesto

Bir dizi resmi ziyaret için İsveç’te bulunan Çin Halk Cumhuriyeti başbakanı Wen Jiabao, Doğu Türkistan Uygur Maarip Derneği üyeleri tarafından, Stockholm’ün Segeltorg meydanında protesto edildi.

Çin Halk Cumhuriyeti başbakanı Wen Jiabao’nun Sergeltorg Meydanı yakınından geçeceğini haber alan bir grup Uygur Türkü, sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelerek seslerini, Çin Başbakanı Wen Jiabao’ya duyurmaya çalıştı.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

Grup, ellerinde ’’Zulme sessiz kalma, soykırıma dur de’’ ve ’’Doğu Türkistan’a hürriyet’’ yazılı dövizlerle, çeşitli sloganlar attı. Eylemciler adına açıklama yapan İsveç Maarip Derneği Başkanı Ahmet Tursun, Çin devletinin Doğu Türkistan’da uyguladığı insan hakları ihlalleri ve soykırım politikasını protesto etmek için bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Protesto eylemine destek veren Yeşiller ve Çevre partisi Türk kökenli milletvekili Mehmet Kaplan’,’’ Doğu Türkistan toprakları ve hürriyetleri elinden alınan Uygurlar, yıllardır acımasız bir zulüm ve asimilasyona karşı ayakta durmanın, onurlu bir geleceğe ulaşabilmenin haklı mücadelesini vermektedir ve vermeye devam edecektir. Bizde bu kardeşlerimizin onurlu mücadelesine daima destek vereceğiz’’ şeklinde konuştu.

İsveç basınının da yakından takip ettiği protesto, İsveç Maarip Derneği tarafından hazırlanan ve, Doğu Türkistan davasının anlatıldığı mektupların, başta meclis başkanı olmak üzere, parti liderlerine iletildikten sonra olaysız bir şekilde son buldu.

189.jpg

193.jpg

194.jpg

195.jpg

198.jpg

203.jpg 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.