Uygur Türkü'nün balina kadar değeri yok mu?

Uygur Türkü'nün balina kadar değeri yok mu?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Çin'de Sincan-Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan olaylarla ilgili,

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Veysel Gürpınar ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Bardakoğlu burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine Sincan-Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bardakoğlu, "O acıyı, ızdırabı, hep birlikte ama hiçbir şey yapamadan yaşıyoruz." dedi.

Bardakoğlu, "Hiçbir şey yapamamak herhalde, acıların en büyüğüdür. Gerçekten ben bir an önce, hep diyoruz ya insanlığın merhamet eğitimine ihtiyacı var. İnsanlığın birbirine insan olarak davranmasına ihtiyaç var. Stratejik hesaplar, gelecek kaygıları, uranyum kaygısı, şu kaygısı, bu kaygısı ile insanların hayatının, milletlerin hayatının hiçe sayılması, adeta soykırıma tabi tutulması elbette kabul edilemez bir şey." diye konuştu.

Bardakoğlu şöyle devam etti: "Mekan olarak uzak, ama milletimizin gönlü uzak değil. Uygur'da yaşanan olaylar, bizim milletimizin yakınen takip ettiği, yüreğinde acısını hissettiği, dua ettiği ama bir şey yapamadığı için de adeta kahrolduğu bir olay. İnşallah aklıselim, sağduyu galip gelir ve bir kutupta balinanın hayatı için seferber olan insanlık, böyle binlerce insanın hayatını da önemseme duyarlılığına ulaşır."

Etiketler :