Uzan Kardeşler Çapraz Sorguda

Uzan Kardeşler Çapraz Sorguda

Libenanco’nun Türkiye aleyhine açtığı davanın, son duruşması bugün Paris’te başlıyor. Uzan kardeşler ifade verecek...

Merkezi Güney Kıbrıs’ta bulunan Libenanco’nun Türkiye aleyhine açtığı davanın, son duruşması bugün Paris’te başlıyor. Uzan kardeşlerin savunmalarını ‘siyasi baskı’ üzerine kuracağı belirtildi

Merkezi Güney Kıbrıs’ta bulunan Libananco şirketinin Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık davanın son duruşması bugün Paris’te başlıyor. Üç gün sürece duruşmada ifade sırası netleşti. Buna göre, mahkeme ilk gün yani bugün Hakan Uzan’ı, ikinci gün Ali Türkan’ı, üçüncü gün de Cem Uzan’ı dinleyecek. Paris’te yapılacak Libananco duruşmaları sabah saatlerinde başlayıp akşam saatlerine kadar devam edecek. Duruşmalarda, yedi yıldır firarda olan ve kırmızı bültenle aranan Hakan Uzan ifade verecek.

Hakan Uzan’ın, mahkemeye hükümet üyeleri  ile yaptığı görüşmeleri anlatacağı belirtildi. Hakan Uzan’ın, avukatlar aracılığı ile tahkim mahkemesine verdiği dilekçede, ‘bize ya siyaset, ya ticaret’ denilerek tehdit edildiği iddiasında bulunduğu, mahkemenin de bu iddia ile ilgili olarak Hakan Uzan’ın sözlü olarak ifadesinin alınmasını kararlaştırdığı öğrenildi. İkinci gün yani 24 Mart’ta gün boyu Ali Türkan’ın ifadesi alınacak. Ali Türkan, duruşmaya Amman’dan video sistemiyle katılacak. Ali Türkan’ın da, İmarbank Operasyonu kapsamında hakkında tutuklama kararı olduğu için halen firarda olduğu belirlendi. Öte yandan duruşmaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan da bir heyet katılacak, bakanlığın yetki itirazları dinlenecek.

Cem Uzan kitap okuma cezasını delil sunacak

Üç günlük Libananco davasının kapanışı Cem Uzan ile yapılacak. Eylül ayından bu yana Fransa’da bulunan Cem Uzan, tahkim heyetinin karşısına  25 Mart’ta çıkacak. Uzan’ın, mahkemeye çok sayıda belge sunacağı öne sürüldü. Cem Uzan’ın da savunmasını, ‘mallarımıza siyasi baskı amacıyla el konuldu’ iddiası üzerine kurduğu öğrenildi. Uzan’ın siyasi baskı gördüğünü kanıtlamak için, mahkemenin verdiği ‘beş kitap okuma’ cezasını da mahkemeye delil olarak sunacağı belirtildi.

Üç kişi de firari

Libananco davası sürecinde bugün başlayacak olan üç günlük duruşma, davanın da kaderini belirleyecek. Bu nedenle, taraflar açısından büyük önem taşıyor. Cem Uzan’ın, avukatları ile birlikte aylardır bu davaya hazırlandığı belirtildi. Yine üç gün sürecek duruşmada ifade verecek olan üç kişi de ‘kırmızı bültenle aranan’ kişilerden oluşuyor. Cem Uzan ve Hakan Uzan’ın yanı sıra Ali Türkan’ın da hakkında tutuklama kararı bulunuyor.

Etiketler :