Uzan kaybetti

Uzan kaybetti

Firari Uzan Ailesi’ne Libananco’nun Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık davayla ilgili tahkimden kötü haber.

Firari Ailesi'ne den kötü haber. Libananco'nun Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasının Türkiye lehine sonuçlandığı, kararın bu ay açıklanacağı belirtiliyor.

Star gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre; merkezi Güney Kıbrıs'ta bulunan Libananco şirketinin Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasında sona gelindi. Enerji kulislerinde dolaşan bilgilere göre, tahkim mahkemesi, Libananco şirketinin açmış olduğu tahkim davasını red etti. Bu bilgiyi, iki ekonomi bakanı da doğruladı. Ancak mahkeme kararı henüz açıklanmadığı için, konuyla ilgili konuşmanın doğru olmayacağını ifade eden bakanlar, kararın ise bu ay içinde açıklanmasını beklediklerini kaydettiler.

Uzanlar'ın açıklaması delil

Bakanlar, Uzan Ailesi'nin hükümet üyelerinin dava ile yaptığı her açıklamayı mahkemede delil olarak sunduklarını hatırlatarak, mahkemeden resmi açıklama gelinceye kadar, dava sonucu ile ilgili bir yorumda bulunmayacaklarını vurguladılar. Libananco tarafından açılan davanın red edilmesi ile birlikte halen firarda bulunan Uzan Ailesi'nin, el konulan şirketlerle ilgili açtığı tüm tahkim davalarını kaybetmiş olacaklar. Avrupa İnsan Haklara Mahkemesi ve tahkim mahkemeleri, Telsim, çimento şirketleri ile ÇEAŞ ve Kepez ile ilgili açılan davalarda Türkiye'nin lehine karar vermişlerdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.