Uzan'a şok üstüne şok...

Uzan'a şok üstüne şok...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cem Uzan'ı üzecek bir açıklama yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 1. Bakanlar Toplantısı''ndan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Yıldız, bir gazetecenin, ''Uzan grubunun Libenanco davasında bir gelişme var mı?'' biçimindeki sorusunu da şöyle cevapladı:

''Önemli bir gelişme var. Uzan grubunun açmış olduğu 3 tane temel dava vardı. 2'si Polonya 1 ve 2 diye tabir ettiğimiz 3.6 milyar dolarlık ve 4.8 milyar dolarlık davalardı. Bu davalarda birincisi Türkiye lehine sonuçlanmıştı.

Uzan grubunun açmış olduğu ikinci dava, Türkiye lehine sonuçlandı. Grubun ikinci davayla ilgili talebi de reddedildi. Burada reddedilme gerekçesinde 51 sayfalık metnin önemli olduğunun altını çizmek isterim. Kendileri tarafından talep edilen hakem heyetleri de dahil olamak üzere 6 tane hakem heyetinin ortaklaşa mutabık kalarak yazdıkları gerekçeyle bu davanın reddedilmiş olması bizim için önemli.''

Libenanco davasında hukuksal sürecin hala sürdüğünü belirten Yıldız, ikinci davadaki sözleşmelerin kafalarda soru uyandırdığına dair hakem heyetinin bir yorumu olduğunu bildirdi.

Hakem heyetlerinin Uzan'lar tarafından sunulan mali tabloların inandırıcılığıyla ilgili tereddütlerini belirten ifadeleri olduğunu ifade eden Yıldız, ''Bizim de görüşümüz bu manadaydı. Ben üçüncü davada hukuka ve hakem heyetine güveniyorum'' dedi.


Etiketler :