Uzan'ın karakutusundan bomba iddia

Uzan'ın karakutusundan bomba iddia

em Uzan'ın kara kutusu Ufuk İlkiz özel bir toplantıda açtı ağzını ve geçmiş dönemde başbakanlara götürülen parayı yazdı. İlkiz 2 başbakan'a paranın nasıl götürüldüğünü de ağzından kaçırdı?

19-20.Dönem Milletvekili ve Eski DYP Genel Sekreteri Tevfik Diker, İstanbul- Florya Atatürk Deniz Köşkü' nde bu  Pazar günü 30' a yakın çoğunluğunu DP' li  siyasetçinin ve bir emekli general İbrahim Tüysüz, emekli albay Celal Şahin ile TP İstanbul İl Başkanı Mehmet Yazar, DYP kökenli TP Şişli İlçe Başkanı Erol Kılıç, DP Şişli Belediye Başkan Adayı Salih Kuyan, Adnan Yüksel, Hakan Ertaş,  DYP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yıldırım, BEMED Genel Başkanı Fuat Yılmaz, GP' nin kurucusu ve eski Genel Başkan Yardımcısı Ufuk İlkiz' in oluşturduğu bir grupla kahvaltılı toplantı yaptı.

Herkes farklı isteklerde bulunuyordu

Toplantıda konuşanlar, Cindoruk ve Mesut Yılmaz'lı  DP' nin başarı şansının olmadığını söylediler.
Açıkçası DP' de çare için her kafadan ayrı ses çıkıyordu. 30 kişilik bir toplantıda bile en az beş ayrı fikir vardı. Örneğin, Hakan Ertaş, Prof.Dr. Süheyl Batum ve  Salih Kuyan' da  Süleyman Soylu, lehine konuşurken diğerleri her ikisi de olmaz diyordu.
DP Cindoruk'la seçime girecek
Diker, " Cindoruk ve Yılmaz' ın baş rollerinde 1995-1997 yılları arasında oynadığı filmde bende rol alanlardanım. O filmi bir daha oynamak ve millete seyrteirmek hatadır. Bu filmde tekrar oynamak istemiyorum.Ergenekoncu ve 28 Şubatçıları millet tasfiye  etti ve etmeye devam edecektir. Demokrasilerde statükoya destek vermeyeceğim. Ayrıca, Cindoruk, emanetçidir. Geçmişte Demirel' e emaneti verdi ama şimdi Demirel o emaneti alacak sağlıkta ve yaşta değildir. Cindoruk' un emaneti vereceği kişi belli değildir.Cindoruk, ayaklarım tuttukça görevimin başındayım demeye başladı bu da Milletvekili Genel Seçimlerine parti Cindoruk' la girecektir. DP çatısı altında DYP- ANAP birleşmesi olmadı. DYP ile Mesut Yılmaz birleşmesi oldu. Anadolu' da hala ANAP lılar DP teşkliatlarına gelmiyorlar.Birleşmede eski Başbakan ve Genel Başkan Tansu Çiller ile Çiller yanlıları tasfiye edilmiştir. Türkiye' de darbecilerin tankları önüne etten duvar örecek bir nesil yetiştirilmedikçe ve Siyasi Partiler ve Seçim Kanunları değişmedikçe sorunlar çözülmez. Mevcut sistemde bazı hortumcuları, Genel Başkan ve Başbakan bile görmek mümkündür. SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, " Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğim" sözüyle Yolsuzlukla Mücadele Derneği Kurucu Başkanı olarak benim ilgi alanımdadır. Sarıgül, \\%3 de alabilir \\%33 de alabilir. " dedi.
Sarıgül dosyalarına tepki
Şişli DYP eski Belediye Başkan Adayı Adnan Yüksel, " Şimdi Sarıgül ile ilgili yolsuzluk dosyalarını açmaları  halinde onu kahraman ederler.Çünkü halk, bugüne kadar  akılları neredeydi? Sarıgül , büyüyünce mi akıllarına geldi der" dedi. Emekli general Tüysüz, " Çare Siyasi Partiler ve Seçim Kanunlarını değiştirmektir. Halkın sevdiği kişiler siyasette yükselme imkanı bulabilmelidirler" dedi.
Eski iki başbakana bavul dolusu para verdik!
Toplantıda GP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Cem Uzan' ın bir zamanlar kara kutusu olan Ufuk İlkiz şok iddialarda bulundu."  İlkiz, Biz eski iki başbakana bavul dolusu para verdik. AK Parti iktidarını devirecek çok önemli bir projeyi ve bilgiyi eski iki Genelkurmay Başkanına ve TSK' nın üst noktalarına anlattım, onlarla yemek yedim.Beni koruyun ve arkamda durun dedim ama   ne yazık sonra beni arayan olmadı. Ne ilginçtir iktidardan da geçmiş ile ilgili bildiklerimi soran da olmadı.
İlkiz paraları kimle ve nasıl Başbakan'a götürdü?
Cem Uzan'a yakınlığı ve bir dönem CEO'su olan Ufuk İlkiz'in Ak Parti hükümetlerinden önce bavullarla götürdüğü paralar hangi başbakanlara gitti? Kamuoyu bu sorunun yanıtını arayacak? Toplantı ortamında ortaya atılan iddia ile ilgili olarak İlkiz'e Ayhan Kıskaç tarafından sorulan soru ise cevapsız bırakıldı?
Konuya ilişkin hangi başbakanlara ne kadar para hangi yollarla gitti? Ufuk İlkiz'in bu konuda açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.
Ak Partiyi devirecek iki önemli bilgiyi eski Genelkurmay başkanı ile paylaştım

AK Parti iktidarını devirecek çok önemli bir projeyi ve bilgiyi eski iki Genelkurmay Başkanına ve TSK' nın üst noktalarına anlattım, onlarla yemek yedim.Beni koruyun ve arkamda durun dedim ama   ne yazık sonra beni arayan olmadı. Ne ilginçtir iktidardan da geçmiş ile ilgili bildiklerimi soran da olmadı" dedi

 

Etiketler :