Uzanları İtfaiyeciler Koruyor

Uzanları İtfaiyeciler Koruyor

Cem ve Hakan Uzan Paris’te sıkı korundu. Uzanlar, korumaların eski asker olduğunu söylese de bu kişiler işsiz itfaiyeci çıktı.

Merkezi Güney Kıbrıs’ta bulunan Libananco şirketinin Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasının Paris ayağı ile ilgili yeni bilgi ve belgeler ortaya çıktı. 23-25 Mart tarihleri arasında gerçekleşen duruşmalarda, Cem ve Hakan Uzan kardeşlerin duruşma merkezine lüks araçlarla ve çok sayıda korumalarla gelmesi dikkat çekmişti. Cem Uzan’ın yakın çevresi, söz konusu korumaların, emekli CIA ve Fransız lejyonerlerinden (paralı asker) oluştuğunu öne sürmüştü. Ancak güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgiler, bu bilgilerin doğru olmadığını ortaya koydu. Cem ve Hakan Uzan kardeşlerin güvenliğini sağlayan korumaların, bazılarının emekli Fransız polisi, bazılarının da yine işten ayrılmış itfaiyeci olduğu tespit edildi. Cem Uzan’ın, “Ben hâlâ güçlüyüm mesajı vermek için” koruma sayısını da artırdığı öne sürüldü.

Dosya:http://91.93.103.35/icerik/100405-025034-huseyin.jpgLibananco davasıyla ilgili bir başka ilginç ayrıntı ise Hakan Uzan ve Cem Uzan’ın basında yer alan resimlerine ait. Yine güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bu resimler bizzat Cem Uzan’ın koruması tarafından Cem Uzan’ın talimatı ile çekildi. Ve Uzan, resimler arasından bazılarını seçerek, Türk medyasına gönderdi. Bu bilgileri aktararak, meslektaşlarımıza rencide etme niyetinde değiliz. Sadece, Cem Uzan’ın “propaganda” girişimlerini açıklamak istedik. Ayrıca, bu resimler bana gönderilseydi ben de düşünmeden yayınlardım. Bunu da belirtmekte fayda var...

Adabank satışında ibre iptalden yana

Türk bankacılık sektöründe merakla beklenen TMSF kapsamındaki Adabank’ın, aralarında Sinpaş şirketinin de bulunduğu ortak gruba satılması işlemi, iptale doğru gidiyor. Satış işlemini 19 aydır inceleyen BDDK’nda, “hisse devrine onay verilmemesi” görüşü ağırlık kazandı. BDDK nihai kararını vermeden önce son kez TMSF’den ek bilgi istenilmesini kararlaştırdı. BDDK daha öncede, Adabank’ın, Kuveytli TII Grubu’na satışına da onay vermemişti. TMSF, Adabank’ın Sinpaş’a satışı konusunda yine veto kararı verilirse, bankayı yeniden satışa çıkaracak. Uzanların eski bankası olan Adabank, 2008 yılının Eylül ayında üçüncü kez ihaleye çıkmış ve en yüksek teklifi 57.1 milyon dolar ile Sinpaş Grubu’nun iştiraklerinden Kök Menkul vermişti.

Kandil’in ilaç parası SGK’ya ödetilmiş

Bölücü terör örgütü PKK’nın ilaç paralarını Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ödediği ortaya çıktı. Skandal Ankara’yı karıştırırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, olayı incelemek üzere Güneydoğu illerine tam 20 müfettiş gönderdi. Ankara’yı karıştıran PKK skandalının ayrıntıları şöyle:

“Kısa bir süre önce SGK Başkanlığı’na bir ihbar mektubu geldi. İhbar mektubunda, Diyarbakır, Şırnak başta olmak üzere bazı Güneydoğu illerinde, aralarında doktor ve eczaların bulunduğu bir çetenin, PKK’ya katılan örgüt üyelerinin kimliklerinin kullanılarak, sahte evraklarla devletten ilaç alındığı ve bu ilaçlarında yine kaçak yollarla Kandil’e gönderildiği öne sürüldü. İhbar mektubundaki iddialarla ilgili olarak ön inceleme yapan SGK müfettişleri, olayın doğru olduğunu tespit etti. Bunun üzerine, SGK derhal olaya el koyarak, Güneydoğu illerindeki tüm ilaç alımlarını incelemeye aldı. SGK skandalın büyüklüğü nedeniyle sadece Diyarbakır’daki alımları incelemek için 20 müfettiş gönderdi. Diğer illerde de değişik sayılarda müfettişler bu olayı araştırıyor.”

İlaç siparişi verilmiş

SGK müfettişlerin ön incelemesine göre, PKK’nın sözde yöneticileri ihtiyaçları olan ilaçları örgüte bildiriyor. Söz konusu ilaçlar da, örgüte katılmış PKK’lıların kimlikleri kullanılarak hazırlanmış sahte evraklarla, yine çetenin içinde bulunan doktorlar ve eczacılar aracılığı ile temin ediliyor. Bu ilaçlar, kaçak yollarla Kuzey Irak’taki örgüt temsilcilerine temsil ediliyor. Böylece, ilaçların bedeli devlete ödetilmiş oluyor. İlaç skandalında, bazı sağlık ocaklarının, doktorların, işyerlerinin ve eczacıların da işbirliği yaptığı tespit edildi.

Vergi şampiyonu listesi bu hafta açıklanıyor

Patronların merakla beklediği 2009 vergi şampiyonları listesi bu hafta açıklanıyor. Maliye Gelir İdaresi Başkanlığı, geçtiğimiz yıl yaşanan “meçhul şampiyon” tartışmaları nedeniyle, bu yıl listelerin açıklanmasında farklı bir yöntem izliyor. Yeni geliştirilen yönteme göre, ilk olarak Türkiye’nin vergi şampiyonları açıklanacak. Böylece, şampiyonlar konusunda kafa karışıklığına son verilmiş olacak. Gelir İdaresi, sürpriz olması için, isimleri saklıyor. Ancak, Maliye kulislerinde 2009 vergi şampiyonları listesinin ilk sıralarında “Koç gibi mükelleflerin olduğu” esprileri yapılıyor. Espride “gerçeklik payı” olup olmadığı listeler açıklanınca ortaya çıkacak.

STAR

Etiketler :