Uzaya yolculuklar başladı

Uzaya yolculuklar başladı

İnsanların genlerinde olan bir özelliktir merak. Bilinmeyen her şeyi merak ederler. Önceleri suyun altı merak edildi, su altı canlılarının hayatı merak edildi. Bunu üzerine çalışmalar yapıldı ve bu merak giderildi.

Artık herkes su altı yaşamı hakkında bilgi sahibi olmuş durumda. İnsanların yeni merak konusu ise uzay. Uzayda hayat var mı? Eğer uzayda hayat varsa onlar dünyadan haberdar mı? Uzayın işleyişi hakkında birçok soruya cevap aranmaktadır.

İnsanların uzayı bu kadar merak etmelerinin ve araştırmalarının iki nedeni vardır. Bunlardan birincisi aslında dünyamızın yeteri kadar güvenli bir yer olmaması ve artan nüfusun zamanla yerküre üzerine sığmayacak olması korkusudur. Bir diğer sebep ise uzay turizmidir. Uzayda yaşam olmasa ve insanlar yerküre üzerinde yaşamaya devam edecek olsalar bile uzaya yolculuk herkese çekici gelecek bir etkinlik olacaktır. Düşünsenize dünya üzerinde olmayan başka bir gezegene yaz tatiline çıkar gibi seyahate gittiğinizi. Ne kadar mükemmel ve büyüleyici bir deneyim olacaktır. Bu hayal artık imkansız değil.

İnsanların uzaya yolculuk hayallerini gerçekleştirmek için İngiliz milyarder işadamı Richard Branson'ın sahibi olduğu Virgin Grubu'na ait Virgin Galactic şirketi kollarını sıvadı. İlk uzay aracını bu yıl içinde test edecek olan şirket belli bir ücret karşılığı isteyenleri uzaya seyahate çıkarıyor. İngiliz basınında çıkan haberlere göre, test uçuşunda ana gemiden atmosfer dışına fırlatılacak uzay aracı "SpaceShipTwo" yolcusuz bir uçuş yaptıktan sonra, 2013 ya da 2014'te uzaya insan taşımak üzere gönderilecek.

Uzay aracı Amerikan havacılık ve uzay şirketi Northrop Grumman'ın sahibi olduğu Scaled Composites tarafından test edilecek. Yerçekimsiz ortamın deneyimini yaşamak üzere uzaya çıkmanın bedeli 200 bin doları ödemeye hazır şimdiye kadar 500 civarında kişinin rezervasyon yaptığı belirtiliyor. Uzaydaki seyahat sadece birkaç dakika sürecek. Mühendis Burt Rutan tarafından geliştirilen ve kompozit malzemeden üretilmiş uzay aracı, ana gemi "Beyaz Şövalye"nin kanatları altındaki ilk deneme uçuşunu 2010 yılının mart ayında California çölü üzerinde yapmıştı. Mekik, ana gemiden 16 kilometre irtifada ayrılarak uzaya doğru yol alacak. Turistler uzaya çıktıklarında Dünya'yı mekiğin lombozlarından bakarak gözleyebilecekler. Birçok insanın hayalini bile kuramadığı bu mükemmel yolculuk 2014 yılında başlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.