"UZAYLI PROF"TAN ŞOK EDEN AÇIKLAMA

"UZAYLI PROF"TAN ŞOK EDEN AÇIKLAMA

Başörütülü öğrencilerin fotoğralarını çekip, okula ve derslere almayan Prof. Dr. Pekünlü'den şok açıklama...

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ise, Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün öğretim üyeliğinden uzaklaştırılma noktasına gittiğini söyledi.

Hakkındaki suçlamalara cevap veren Pekünlü, Danıştay 8. Dairesi’ni işaret ederek, mahkeme kararlarını uyguladığını ileri sürdü. YÖK’ün 2008'de rektörlüklere gönderdiği “Başörtülü öğrencilerin derslere alınması" ile ilgili yazının, Danıştay 8. Dairesi tarafından yürütmesinin durdurulduğunu söyleyen Prof. Dr. Pekünlü, “Mahkeme kararlarının uygulanması zorunludur. Üniversite yönetimi ve öğretim elemanları bu kararı yok sayamazlar. Şu an da üniversite yönetimi, öğrencileri suça teşvik ediyor ve suç işliyor. Türbanlı öğrencilerin hukuk kararlarına rağmen üniversiteye girmeleri beni rahatsız ediyor. Pek çok öğrencim de bu konudan rahatsız" diye konuştu.

Prof. Dr. Pekünlü, açılan soruşturmaların kendisini yıldırmayacağını, üniversitedeki öğretim üyelerinin 3 maymunu oynadığını kaydetti. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ise, görevlerinin hiçbir öğrencinin eğitim ve öğretim hakkının engellenmemesi olduğunu belirtti.

SAYISIZ SORUŞTURMA VAR

Kazancı şunları söyledi: “Hocamızın yaptığı davranışı onaylamamız mümkün değil. Prof. Dr. Pekünlü hakkında sayısız soruşturma var, bu son olayla ilgili de soruşturma açıldı. Genelde hepsi ortak olduğu için birleştiriyoruz. Şu an bir ceza soruşturması da geçiriyor, kınama cezası var. Kınama cezasından sonra bir öğrencimizin fotoğrafını çektiği için kendisine kademe ilerleme cezası verildi.”

Prof. Dr. Pekünlü’nün hukuku uyguladığı yönündeki açıklamalarını da cevap veren Prof. Dr. Kazancı, “Anayasa’nın 42.Maddesi’nde kimsenin eğitim öğretim hakkından mahrum bırakılamayacağı yer alıyor. Bu ifade yer aldığı müddetçe hocamızın haklı olduğunu düşünmüyorum" dedi. Kazancı, daha önce de bazı öğrencilerin, Pekünlü'nün çeşitli yollarla öğrencilere baskı yaptığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına ve YÖK'e şikayette bulunduğunu belirtti.

BİZİ TAKİP EDİYOR

Başörtülü öğrencilerin fotoğraflarını çekip okula ve derslere almayan profesörün öğrencileri final sınavlarına almamakla da tehdit ettiği öğrenildi.

Prof. Dr. Pekünlü’nün uygulamalarından rahatsız olan başörtülü bir öğrenci, “Sınav saatlerimizi öğrenip, sınava girmemize engel oldu. İçerde fotoğraflarımızı çekti, sınıftan çıkarmak istedi. Şimdi yine final sınavlarına almayacağını söylüyor. Hakkında defalarca şikayette bulunduk, artık bir karara bağlanmalı" dedi. Bir başka öğrenci ise, “Birinin artık ‘dur' demesi gerekiyor. Başka hocalarımız bize zorluk çıkarmıyor, bir tek kendisi çıkarıyor" dedi.

BASKILARA PROTESTO

Başörtüsü yüzünden okullarında baskıya maruz kaldıklarını savunan üniversite öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü önünde eylem yaptı. Derslere başörtülü gittiği için sınıfta bırakıldığını belirten DEÜ Sınıf Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Tuğba Dişiçürük, “Bazı hocalarımız sınıfta olmama rağmen beni yok yazıyorlardı. Bazıları ise odalarına çekip beni ikna etmeye çalıştı. Ne kadar çalışırsam sınavlarımdan düşük not alıyorum" dedi.

İddialar YÖK’ü harekete geçirdi

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) hakkındaki iddiaların incelenmesi ve soruşturulması amacıyla Prof. Pekünlü’yü Denetleme Kurulu’na sevk etti. Öte yandan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, “Rektörlüğün bize gönderdiği yazılarda, hiçbir öğrencinin eğitim hakkının engellenmemesi gerektiği belirtiliyor. Soruşturmalar devamediyor ve her soruşturmada bir öncekinin bir fazlası ceza veriliyor. Bu soruşturmaların sonunda, öğretimüyeliğinden uzaklaştırılabilir. Böyle bir şeyi hiç arzu etmeyiz ama o noktaya doğru gidiyoruz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum