Uzlaşma İçin Kapılar Kapandı mı?

Uzlaşma İçin Kapılar Kapandı mı?

Uzlaşma umudu Baykal'ın "3 maddeyi askıya alalım, seçim sonrasına bırakılım" önerisi ile çıkmaza girdi. Pazar günü Bakanlar Kurulu toplanacak.

Anayasa değişikliği, pazartesi günü Genel Kurul’da görüşülmeye başlanacak. İktidar ile muhalefet arasındaki tartışma ise gündemdeki yerini koruyor.

CHP lideri Deniz Baykal’ın "sadece 3 maddeyi referanduma götürelim" teklifi ile beliren uzlaşma umudu, yine Baykal’ın "3 maddeyi askıya alalım, seçim sonrasına bırakılım önerisi ile çıkmaza girdi.

Bakanlar Kurulu toplantısını Pazar gününe alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi sabahı grup toplantısında partisinin milletvekilleri ile biraraya gelecek.

Meclis Genel Kurulu’nda Pazartesi günü başlayacak görüşmeler öncesinde tansiyon giderek yükseliyor. Anayasa değişikliğinde uzlaşma arayışı karşılıklı açıklamalarla boyut değiştirdi.

Erdoğan, "Sadece geçici 15. madde diye dayattılar. O olmayınca bu defa 3 madde başlığıyla geldiler...Halbuki bunlar toplamda 11 maddeyi kapsayan yaklaşım tarzıydı. Bunun da olamayacağı ortada." dedi.

Baykal, "Hiç bir şekilde bu konuda bizim açımızdan bir olumsuzluk, tuzak, bir oyun kesinlikle söz konusu değildir." açıklamasını yaptı.

Baykal’ın, "sadece 3 maddeyi referanduma götürelim" önerisine Erdoğan, yeşil ışık yaktı. Ancak uzlaşma umudu kısa sürdü.

CHP liderinin "3 maddeyi seçim sonrasına bırakalım" şeklindeki yeni önerisi köprüleri attırdı.

Erdoğan, "Biz bu kadar ciddi olan bir konuyu bu kadar sulandıran bir yaklaşıma olumlu yaklaşmamız mümkün değil. " diye konuştu.

Baykal ise "AKP oyun oynadı. Resti görülmüştür, masadan Başbakan kaçmıştır." şeklinde açıklama yaptı.

Pazar Bakanlar Kurulu Yapılacak
Pazartesi günü Meclis’te Genel Kurul maratonu başlayacak. Yoğun ve tartışmalı geçmesi beklenen Meclis görüşmeleri öncesinde Başbakan Erdoğan, Pazar günü Bakanlar Kurulu’nu toplayacak. Pazartesi sabahı da grup toplantısında partisinin milletvekilleri ile biraraya gelecek.

Anayasa değişikliğinde yeni tartışma zemini Pazartesi’nden itibaren Meclis Genel Kurulu olacak.

Uzlaşma çabaları şimdilik çıkmaza girdi, ancak Erdoğan, Baykal’a kapıları kapatmadı.

Erdoğan Kapıları Kapatmadı
Erdoğan; " Bizim kapımız her zaman açıktır. Ve bizim odamızda kamera falan da yoktur." diye konuştu.

Konu Köşkte de Değerlendirildi
Konuya ilişkin son gelişmeler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın haftalık görüşmesinde ayrıntılarıyla değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Gül daha önce liderlere çağrı yaparak açıklamaların incitici olmamasını istemişti.

Etiketler :