Uzmanlara “İHL” testi!

Uzmanlara “İHL” testi!

Jandarma Genel Komutanlığı 2012 yılı ‘Şoför Uzman Çavuş’ alımlarında İmam Hatip Mezunlarının mağdur edildiği ortaya çıktı. Yazılı, sözlü ve spor sınavlarından başarıyla geçerek Uzman Çavuşluk belgesi aldıkları halde, üç İHL mezunu gence garip bir testin a

 Belge aldıktan sonra kayıt dışı test!

Torbalı, Lapseki ve Savaştepe İmam Hatip Lisesinden mezun olan 3 genç, yazılı sınav, spor ve sözlü mülakatta başarılı olup, noter aracılığıyla imzaladıkları sözleşme ile J. Uzman Çavuş olarak birliklerine katılmalarının ardından psikoteknik testine tabi tutularak elendi. Tebellüğ belgesinde bile “J. Uzm. Çvş.” Oldukları görünen İmam Hatip Lisesi mezunu gençlerin, kayıt altına bile alınmayan bir test ile elenmeleri akıllara 28 Şubat sürecini getirdi.

Birliği’ne teslim olmasının ardından skandal test ile elenen gençlerden Hayrettin Kılınç.




Belge: Hayrettin Kılınç’ın rütbesini gösteren tebellüğ belgesi.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

Hükümet 28 Şubat sürecinde ortaya çıkan haksız uygulamaları düzeltmek için mücadele ederken normalleşme karşıtları postmodern darbenin etkilerini sürdürmek için halen gayret ediyorlar. Son haber Bilecik Söğüt’ten geldi. İmam Hatip mezunu üç gencin tüm sınavlardan başarılı olduktan sonra uzman çavuş olarak gönderildikleri Bilecik Söğüt Ulaştırma Eğitim Taburunda yeni bir teste tabi tutularak elendikleri öğrenildi.

Rütbe verdiler ama…

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) 2012 yılı ‘Şoför Uzman Çavuş’ alımlarında İmam Hatip Mezunlarının mağdur edildiği ortaya çıktı.
Torbalı, Lapseki ve Savaştepe İmam Hatip Lisesinden mezun olan 3 gencin yazılı sınav, spor ve sözlü mülakatta başarılı olup, noter aracılığıyla sözleşme imzalayarak J.Uzman Çavuş olarak birliklerine katılmalarının ardından psikoteknik testine tabi tutularak elendikleri öğrenildi. Tebellüğ belgesinde bile “J. Uzm. Çvş.” Oldukları görünen İmam Hatip Lisesi mezunu gençlerin, kayıt altına bile alınmayan bir test ile elenmeleri akıllara 28 Şubat sürecini getirdi.

Ankara’dan isimleriniz geldi”

Jandarma Uzman Erbaş olarak 15 günlük eğitime tabi tutulmak için gittikleri Bilecik Söğüt Ulaştırma Eğitim Taburuna katılmalarının ikinci günü yapılan test ile elenen gençler İmam Hatipli oldukları için böyle bir ayrıma tabi tutulduklarını, söz konusu testi subay-astsubayın değil askerlik hizmetini gerçekleştirmekte olan erbaşlar tarafından yapıldığını belirttiler. Öte yandan gençler, birliklerinde konuştukları bir subayın kendilerine “Ankara’dan isimlerimizin olduğu bir yazı geldi. Yapacak bir şey yok” dediğini öne sürdüler.

Kılınç: Böyle olmamalıydı

Birliğine teslim olmasının ardından skandal test ile elenen gençlerden Hayrettin Kılınç, yaşadıklarını şu şekilde anlatıyor: “2011 yılının yedinci ayında başvurmuş olduğum Uzman Erbaş Şoför branşına katılmaya hak kazandım. 10.09.2011 tarihinde Ankara-Beytepe askeri okullarında yazılı sınava girdim. Sınav sonucunda başarılı olmam nedeniyle spor ve sözlü mülakata tabi tutuldum. Tüm sınavlarda başarı elde ederek sağlık kontrolüne girdim ve sağlık sorunum olmadığı için heyetten geçtim. Heyetten geçen evraklarımı Ankara Beytepe askeri okullar uzman erbaş kısmına gönderdim. Bir zaman sonra hakkımda güvenlik soruşturması başladı. Jandarma genel komutanlığı sitesinden sonuçları takip ettim. 23.01.2012 tarihinde İzmir il jandarma komutanlığından bana ulaşıldı ve resmi jandarma uzman erbaş evrakımı almam için çağırıldım. Aldığım evrakta 04.02.2012 tarihinde Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Taburu Komutanlığına katılmam gerektiği yazıyordu. O tarihte birliğime teslim oldum ve eğitime başladık. Bir sınava tabi tutulduktan sonra bölüklerimiz belirlendi. 07.02.2012 tarihinde noter aracılığıyla resmen sözleşmeyi imzaladık. Sözleşmeden iki gün sonra pisikoteknik adında bir teste tabi tutulduk. Test sonucunda elendik. Psikoteknik testinde benden daha başarısız olanlar geçti. Hatta bazı arkadaşlarımız kendilerinin testini psikoteknikteki görevli askerlerin yaptığını söyledi. Tabiri caizse haklarımız çalındı. Elenen arkadaşların büyük çoğunluğu İmam Hatip Mezunuydu. Böyle olmamalıydı. Resmi sözleşme yapacaksın sonra olmadı deyip göndereceksin.”

Yavuz: Önce sözleşme yaptılar sonra…

Psikoteknik testi ile elenen İsmail Yavuz ise şunları söyledi: “Lapseki İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Beş ay boyunca çeşitli sınav ve testlerden geçerek jandarma şoför uzman erbaş olmaya hak kazandım. Şoför uzman erbaş olur kararıyla 4 ocak 2012 de oryantasyon eğitimi için Bilecik/söğüt jandarma ulaştırma er eğitim tabur komutanlığına katılacağım www.jandarma.gov.tr adresinden bildirildi. Cumartesi günü birliğime katıldım. Birlikte eğitimler devam ederken noter huzurunda sözleşmem yapıldı. www.jandarma.gov.tr adresindeki açıklamalarda psikoteknik testine girileceği açıklanmamasına rağmen böyle bir teste tabi tutuldum. Askerlik hizmetimin acemilik kısmını da Bilecik/Söğüt Jandarma Ulaştırma Er Eğitim Tabur Komutanlığında yapmıştım. Daha önceden girdiğim için testin bütün inceliklerinden haberim vardı. Psikoteknik testi sonuçlarında bu aşamada başarısız olduğum açıklandı. Bu testten başarısız olan arkadaşlarımla çeşitli muhabbetler ederken bir çoğumuzun İmam Hatip Lisesi mezunu olduğumuz ortaya çıktı. Bizde “bu işte başka işler dönüyor” dedik. Kendi aramızda ve bölüğümüzde bulunan bir astsubaya durumu anlattık bize Ankara’dan ilgili birimden isimlerimizin yazıldığı bir evrak geldiğini söyledi. Durumu öğrenmeden önce çok üzgündüm ama gerçek durumu öğrendiğimde gayet gururlu ve mutluydum. Resmen noter huzurunda yapılan sözleşmem Bilecik Tugay Komutanı tarafından fes edildi. Elenen arkadaşlarımla beraber 6 gün boyunca kaldığımız Bilecik/Söğüt jandarma ulaştırma er eğitim tabur komutanlığından ayrıldık…”

Çetin: İsmimiz önceden yollanmış

Diğer arkadaşları gibi mağdur olan Halil Çetin ise yaşadıklarını ‘Milat’a şu şekilde anlattı: “Jandarma uzman erbaşlığa başvurumu yaptım. Başvurum kabul edildi. Bütün aşamalarda olumlu yanıtlar aldım ve eğitim için Bilecik-Söğüt Ulaştırma Taburuna katıldım. Eğitimler devam ederken sözleşmem yapıldı ve psikoteknik testine alındım. Başarısız olduğum söylendi. Ben askerliğimi makam şoförü olarak yaptım ve bu teste daha önce de tabi tutuldum. Başarısız olmam mümkün değil. Bunu kabul edemem. Test sonrası arkadaşlarımla konuşurken bir çok arkadaşımın İmam Hatip Lisesinden mezun olduğunu anladım. Bölüğümüzdeki rütbeli askerlere durumu sorduk onlarda Ankara’dan isimlerimizin olduğu bir yazı geldiğini söylediler. 6. günde elenen arkadaşlarımla birlikte eğitim yerinden ayrıldık. ”

İsmail Yavuz ile Halil Çetin Eğitim Birliği’nde hatıra fotoğrafı da çektirmişler. 

MILATGAZETE.COM
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.