Uzun ve kaliteli yaşam formülü

Uzun ve kaliteli yaşam formülü

İsveçli, bilim adamları Orta yaşlar ve sonrasında sağlıklı kalmanın da, yaşam kalitesini artırmanın da en etkili yolu, ‘Can boğazdan gelmez, gider’ cümlesinin doğruluğuna atıfta bulunacak bir araştırmaya imza attılar.

ATİLA ALTUNTAS/STOCKHOLM
Beslenme uzmanları tabiattaki farklı besinlerin insanın bünyesindeki çok önemli görevler üstlendiğini ve bazı besinlerin sağlıklı ve kaliteli yaşam için adeta hayat iksiri olduğunu söylüyorlar.

Yapılan yeni bir araştırma sonucunda, üzümsü bir meyve türü olan yaban mersini, yağlı balık, badem, tarçın, sirke ve tahıl ekmeğinin hafızayı güçlendirme ve unutkanlığı önleme konusunda etkili olduğu sonucuna ulaşılırken, damarları ve kalbi güçlendirdiği tespit edildi.

İsveç’in Aftonbladet gazetesinde çıkan habere gör İsveç’teki Lund Üniversitesinden bir grup bilim adamı, yaş ortalaması 50 ile 75 arası, kilo sorunu olan 44 kişiden dört hafta boyunca bu besinleri içeren yiyecekler tüketmeleri istendi. Bu sürenin sonunda araştırmaya katılanların öğrenme kapasitelerinde ve sözel hafızalarında önemli gelişmeler gözlemleyen bilim adamları, araştırmaya katılan deneklerde eskiye göre yüzde 33 kolesterol düşük, tansiyonun normal ve Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma oranının da yüzde 26 daha az olduğunu belirttiler.

‘’Kendimi çok sağlıklı ve dinç hissediyorum’’ diyen araştırmaya katılan deneklerden biri olan Gullan Andersson, İsveç devlet televizyonu STV’ye verdiği demeçte, ‘’Bu besinlerden sonra daima miğdem de tokluk hissediyorum. Eskisi gibi canım yağlı ve şekerli yiyecekler çekmiyor’’ şeklinde konuştu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :