Vadinin senaristi BDP'li vekille kapıştı

Vadinin senaristi BDP'li vekille kapıştı

Dizilerde Kürt düşmanlığı eleştirilerine Kurtlar Vadisi senaristinden cevap geldi. NTV'deki tartışmada BDP milletvekili Sırrı Sakık da yer aldı

 

BDP'nin gündeme taşıdığı dizilerde Kürt düşmanlığı iddiasına Kurtlar Vadisi cephesinden cevap geldi. NTV'de canlı yayına katılan senarist Bahadır Özdener, suçlamaları red ederken Muro'yu hatırlattı. Tartışmada BDP cephesini ise Sırrı Sakık temsil etti.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın RTÜK'ü göreve çağırdığı dizi eleştirilerine Kurtlar Vadisi Pusu'nun senaristi Bahadır Özdener'den jet yanıt geldi. NTV'de Can Dündar'a konuk olan Özdener, 'Biz Muro gibi bir karakteri 70 milyon insanın hayatına soktuk, İskender bigi Gladio'daki oyunları anlatan bir karakteri 70 milyonun evine soktuk. Bize bu eleştirileri yapanlar yatsın kalksın biz bu işi yapmaya devam edelim diye dua etsinler' dedi. Eleştirileri kabül etmeyen Özdener, 'biz Pana Filmolarak bu ülkenin her bir yanını çok seven bir ekibiz' diyerek kendini savundu.

"RTÜK'E BRİFİNG VERİRİM"
"Biz hiçbir şekilde dizide ırkçı bir bakış açısı sergilemiyoruz. Ama bize bu eleştiriyi getiren siyasetçiler dizi üzerinden ayrımcılık yapıyor" diyen Özdener, sözlerini şöyle tamamladı:

 

"Muro karakterini Türkiye’ye, gladyonun nasıl oyunlar oynadığını anlatan Büyük İskender gibi bir karakteri 70 milyona izletsinler, onların önünde saygıyla eğileceğim. Sığ düşenerek hiçbir yere varamayacağız. Ülkemizde oyunlar oynanıyor.

BDP’liler RTÜK’e bir şeyi şikayet etmek istiyorlarsa, bölgelerinde ve Türkiye’de oynanan oyunları şikayet etsinler. Ayrıca RTÜK için de bu yeni bir sınav olacak. Memleketin hayrına, adil ve vicdanlarıyla mı hareket edecekler yoksa 2007’deki gibi olacak.

RTÜK’e, neyi nasıl yasaklamalarıyla ilgili, 8 senedir senaristklik yapan, metafor ve alt metin nedir bilen biri olarak brifing veririm. Ama kimsenin benim mesleğimle ilgili 'şunu yapıyorsunuz, bunu yapıyorsunuz' diye ucuz söylemlerde bulunmasına müsaade etmem. Bu ülkeyi tüm unsurlarıyla birlikte seven kişileriz ve ve yatıp kalkıp bizim sağlığımız için dua etsinler."

KURTLAR VADİSİ SADECE ORTADOĞU'DA İZLENİYOR
Tartışmanın diğer tarafı adına programa katılan BDP milletvekili Sırrı Sakık ise Özdener'i hayretle izlediğini söyledi. 'Bu dizilerin savunulacak hiç bir yanı yok' diyen Sakık ilginç bir eleştiri daha getirdi:

'Bakın Türkiye dışında sadece Ortadoğu bataklığındaki ülkelerde izleniyor bu dizi. Bir tane bile Avrupa ülkesinde izlenmez. Çünkü şiddet, nefret ve ayrımcılık içeriyor. Barış için sadece siyasi aktörlere değil herekese sorumluluk düşüyor. Bunlar rant için yapılan işler. Böyle küçük rantlar için ülkenin barışı hedef alınmamalı.'

"Sakarya’nın bir ilçesinde bir Kürt çocuğu telefonunda Kürtçe melodi çaldığı için bıçaklanarak öldürüldü. Yine Sakarya’da bizim bir şölenimizin etrafı sarıldı ve bir kişi kalp krizi geçirerek öldü. Aynı şey Altınova’da oldu; Hatay ve İnegöl’de yaşananları izledik"

Sakık, dizilerde 'Kürtler değil PKK hedef alınıyor' iddiasına da şu yanıtı verdi:

"Açık ve net olarak, ‘bütün Kürtler eşittir PKK, silah, şiddet deniyor. Bütün Kürtlerin eli kirlidir deniyor ve sokakta Kürtlere yönelik sadırılar yaşanıyor. Bu tür dizilerin sokağı tetiklediğini biliyoruz."


İşte o anlar:

Etiketler :