Vahiy mağarası ÇÖP DOLU -FOTO

Vahiy mağarası ÇÖP DOLU -FOTO

İlk vahyin geldiği Hıra Mağarasının hali yürek sızlatıyor

Hıra Mağarası’nın iç sızlatan hali

Peygamberimiz’in 35 yaşından itibaren tefekkür için çıktığı, ilk vahyin geldiği Mekke’deki Hıra Mağarası’nın hali yürek sızlatıyor. Nur Dağı olarak da bilinen mağaranın bulunduğu dağ, giden hacı ve umrecilerin attığı, poşet, pet şişe ve atıklarla çöp dağı haline gelmiş durumda.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ‘(s.a.v)e ilk vahyin geldiği Hıra (Nur) Dağı’ndaki mağaranın hali içler acısı durumda.
“Mekke ve Medine Sahur” Programı için kutsal topraklara giden ATV Ekibi, Hıra Dağı’nda şaşırtıcı bir manzara ile karşılaştı.
 

Deniz seviyesinden 621, bulunduğu Mekke şehri seviyesinden ise 281 metre yükseklikte bulunan Hıra Dağı, Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v)’in 35 yaşından itibaren tefekkür için çıktığı bir yer.. Zaman zaman buraya gelerek düşüncelere dalan Peygamberimiz’e , 40 yaşında da Cebrail (a.s) ilk vahyi getirmişti. “Oku, yaratan Rabbinin adıyla” ifadesiyle başlayan ‘Alak Suresi’yle, Kur’an-ı Kerim de inmeye başlamıştı.

ÇÖP MAĞARASINA DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA

Cebel-i Nur olarak da bilinen Hıra Dağı, İslam tarihi ve vahiy için önemli anılara ev sahipliği yaptı. Peygamberimiz, kendisine peygamberlik görevi verildikten sonra, İslam’ı tebliğ için gittiği Taif’te taşlanınca da yine bu mağaraya sığınmıştı.

İşte İslam tarihi için bu kadar önemli olaya şahitlik eden Hıra Dağı ve mağarası şimdilerde yürek sızlatan bir manzarayla karşılıyor sizleri..
 

Gelen hacı ve umrecilerin attıkları atık, pet şişe ve poşetler, Nur Dağı’nı çöp dağı haline getirmiş durumda.
Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetlerinden olan ve İman’ın en önemli göstergesi olarak kaydedilen temizliği emreden dinin mensupları, ne yazık ki burada iyi sınav veremiyor.

ATV’de bu gece ekrana gelecek olan “Mekke ve Medine Sahur” programında, Hıra (Nur) Dağı’nın çöp dağı haline geldiği acı manzara ekrana taşınacak. ATV ekibinden Muharrem Coşkun’la İlahiyatçı Prof. Dr. Nebi Bozkurt, mağara önünde çöp toplayacak.
 
Programda, Hıra Dağı ve Mağarası’nın İslam tarihi için önemi, Vahyin ilk geldiği gün yaşananlar da detaylarıyla ekrana taşınacak.

BAKİ KABRİSTANI’NIN AĞLATAN HALİ

ATV’de bu gece ekrana gelecek bir diğer önemli mekan da Medine’deki Baki Kabristan’ı olacak. Çekimin yasak olduğu kabristana girmeyi başaran ATV ekibi, başta Peygamberimiz’in eşleri, kızları ve oğlu olmak üzere, binlerce sahabenin kabrinin bulunduğu mekanı detaylarıyla izleyiciye aktaracak.

ATV ekibinden Faysal Atıl, Baki Kabristanının üzücü halini anlatırken, zaman zaman gözyaşlarını tutamıyor.

Etiketler :