Vahşet dünya basınında

Vahşet dünya basınında

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde düzenlenen silahlı saldırıda 44 kişinin hayatını kaybetmesi dünya basınına da yansıdı.

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde düzenlenen silahlı saldırıda 44 kişinin hayatını kaybetmesi dünya basınına da yansıdı. İşte dünyadan katliamı duyuran haberler:

DPA:

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde düzenlenen silahlı saldırının ardından güvenlik güçleri bazı şahısları gözaltına aldı. Basının, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a dayanarak yaptığı açıklamaya göre, eylem terörist bir saldırı değil.
Saldırının nedeninin iki aile arasında uzun süredir yaşanan bir husumet olduğu düşünülüyor. Mardin'de gerçekleşen bu silahlı eylemde 44 kişinin öldüğü, 3 kişinin de ağır yaralı olduğu bildiriliyor. Ölenler arasında çok sayıda çocuk bulunduğu da gelen haberler arasında. Silahlı eylemi dört maskeli şahıs gerçekleştirdi.

REUTERS:

Türkiye'nin güneydoğusunda bir düğünü basan otomotik silahlı dört kişi çoğu çocuk ve kadın 44 kişiyi öldürdü. Pazartesi gecesi meydana gelen saldırı Avrupa Birliği adayı modern Türkiye'nin tarihindeki en büyük katliam olarak tarihe geçti. İçişleri Bakanı Beşir Atalay olayın bir terör saldırısı olmadığını, iki aile arasındaki kan davasından kaynaklandığını açıkladı.

AP:

Güneydoğu'da maskeli dört kişi otomotik silahlar ve el bombalarıyla bir düğün törenini basarak çoğu çocuk ve kadın 44 kişiyi katletti. Saldırıda gelin ve damatla birlikte 6 çocuk da hayatını kaybetti. Türk İçişleri Bakanı Beşir Atalay saldırıyla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Atalay ilk incelemelerde olayın bir terör saldırısı olmadığını, aileler arasındaki husumetten kaynaklandığını belirtti.

Etiketler :