Vakıfbank GS'de şampiyonluk sevinci

Vakıfbank GS'de şampiyonluk sevinci

Voleybol Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'da büyük sevinç yaşanıyor.

Vakıfbank Güneş Sigorta Kulübü Başkanı Ömer Faruk Ergin, takım olarak bugün Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı başardıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Challange Cup ve Top Teams Kupası'nın ardından Şampiyonlar Ligi'ni de kazandık. Mutluluğumuzu tarif edemiyorum. Bunu başaran ilk Türk  takımıyız. İlk iki kupayı Bursa'da kazanmıştık, şimdi ise Şampiyonlar Ligi kupasını İstanbul'da kazandık. Hedefimiz, Avrupa'da yapılan bir organizasyonda da kupa kaldırabilmek. Artık önümüze bakıyoruz ligi ve Türkiye kupasını da kazanmayı hedefliyoruz.''

''TAKIM RUHU KAZANDIRIR''

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Manajeri Muhammet Görken, elde ettikleri başarıyı teknik heyet istikrarına bağlayarak, ''Bir antrenörün arkasında uzun süre durmanın, sabırlı olmanın verdiği bir başarı. Bir antrenöre güvenir ve uzun süre arkasında durursanız, böyle bir başarı kazanırsınız'' dedi.

Elde ettikleri şampiyonlukta takım ruhunun önemli bir etken olduğunu aktaran Görken, ''Takım ruhu kazandırır. Bu da bizde vardı. BU kulübe emek veren herkes el ele vererek pozitif bir enerji yarattı. Bu heyecanı çok iyi bir şekilde Avrupa Şampiyonu olarak noktaladık'' diye konuştu.

''TAKIMIM HİÇ PES ETMEDİ''

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Antrenörü Giovanni Guidetti ise büyük bir gurur yaşadıklarını söyledi.

Kazanılan şampiyonluk için kulübüne ve sporcularına teşekkür eden İtalyan çalıştırıcı, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Kulübü'nün voleybola hep yatırım yaptığını belirterek, ''Bizim için önemli bir zafer. Ben ve oyuncularım başarıya inanıyorduk. İlk rakibimiz Fenerbahçe Acıbadem güçlü bir takım ve o maçta elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bugün de yine zorlu bir maçı geride bıraktık. Bu takım her zaman kazacağına inandı ve hiç pes etmedi'' ifadesini kullandı.

Öte yandan, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Takımı Kaptanı Gözde Sonsırma da yaşadıkları mutluluğu aktarırken, ''Voleybol camiası Fenerbahçe Acıbadem'i favori gösterdi, çünkü 5 yabancıları vardı. Ama şampiyonluğu 5 yabancı değil, takım ruhu kazanıyor. Biz bunu çok iyi başardık. Takım olarak Avrupa'nın en önemli kupasını kazandık ve bununla büyük gurur duyuyoruz'' dedi konuştu.

AA

Etiketler :