Vakit fena yakaladı!

Vakit fena yakaladı!

Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak iptal ettiren CHP, yasak olmasına rağmen...

AK Partili belediyelerin onbinlerce öğrenciye burs vermesini sırf siyasi rant olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak iptal ettiren CHP'nin, yüzlerce öğrenciye burs verdiği ortaya çıktı. Yasak olmasına rağmen her ay 660 üniversite öğrencisine burs verdiği ortaya çıkan CHP'li Bakırköy Belediyesi, bu yolla belediyeyi 458 bin TL zarara uğratmış.CHPburs skandalında tek tek isimleri yer alan öğrencilerin, CHP'ye yakın isimler olduğu iddia ediliyor.

AK PARTİ VERİNCE RANT, CHP VERİNCE…

Sayıştay müfettişlerinin Bakırköy Belediyesi'nde yaptıkları inceleme sonucunda; belediyenin üniversite öğrencilerine Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararına rağmen burs vermeye devam ettiği de tespit edildi. Bilindiği üzere TBMM, belediyelerin de aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç sahibi yüksek öğrenim öğrencilerine burs ve yardım yapmalarına imkan veren yasal bir düzenleme yapmıştı.

Ancak aralarında Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu CHP'li 110 milletvekili, belediyelerin yüksek öğrenim öğrencilerine burs vermelerine imkan veren düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Söz konusu yasal düzenleme, CHP'nin başvurusu üzerineAnayasa Mahkemesitarafından iptal edilmişti. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararı ile belediyelerin yüksek öğrenim öğrencilerine burs, kredi ve nakdî yardım adı altında doğrudan herhangi bir ödeme yapmaları mümkün değil. SırfAK Partiburs vermesin diye bursları iptal ettiren CHP'nin burs vermesi ise manidar bulundu.

CHP'nin kalesi olarak bilinen Bakırköy Belediyesi, CHP'nin öğrencilere burs verilmesini iptal ettirmesine rağmen burs vermeye devam ediyor. CHP'nin bir taraftan yasayı iptal ettirmesi, diğer taraftan ise CHP'li bir belediyenin iptal edilen yasaya göre burs vermesi, siyasi rant olarak değerlendiriliyor.

VAKİT

Etiketler :