Vakit Gazetesi şok bağlantıya ulaştı!

Vakit Gazetesi şok bağlantıya ulaştı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem'in 14 yaşında usulsüzce sigortalanması olayının sırrını çözecek önemli bir bağlantıya ulaştı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem'in henüz 14 yaşında Ankara'da öğrenciyken yasalara göre çalışması da suçken İstanbul'da bir şirkette erken emeklilik hakkı elde edebilmesi için usulsüz şekilde sigortalı yapılmasının sırrını çözecek önemli bilgilere ulaşıldı.

Ankara'da öğrenci olan Kerem Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki Ekinciler Holding'te sigortaya giriş işleminin yapıldığı sırada Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir dönem SSK'da yardımcısı olan Behçet Özceylan'ın sözkonusu şirketin Mali İşler Koordinatörü olarak görev yaptığı belirlendi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, SSK'da Genel Müdürlük yaptığı dönemde Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışan ve 16 Şubat 1994'te üçlü kararname ile SSK'da Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Behçet Özceylan'ın 15 Mayıs 1995'te istifa ederek Ekinciler Holding'e yönetici olarak geçtiği öğrenildi.

Öncelikle şirketin İskenderun'daki fabrikasında mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Özceylan, 1996 yılında holdingin İstanbul'daki merkezine Mali İşler Grup Başkanı olarak atandı.

Ne ilginçtir ki; Kerem Kılıçdaroğlu'nun, Ekinciler Holding'teki sigorta kaydı da, Behçet Özceylan bu şirkette Mali İşler Grup Başkanı olarak görev yaptığı dönemde gerçekleştirildi.

2001 yılına kadar Ekinciler Holding de çalışan Özceylan, daha sonra Ekinciler'den ayrılarak bir süre Mali Müşavirlik yaptı. Son olarak Antalya merkezli faaliyet gösteren OTİ Holding'e geçen Behçet Özceylan şu anda bu firmada Mali İşler Koordinatörlüğü görevini yürütüyor.

Şu günlerde yurtdışında olan Behçet Özceylan'a ulaştık ve bu olayı sorduk. Özcaylan, Kemal Kılıçdaroğlu ile arkadaşlığını inkar etmedi. 1995'te SSK'dan istifa ettiğini ve Ekinciler Holding'e geçtiğini kaydeden Özceylan, şirketin İskenderun'daki fabrikasında Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, daha sonra da İstanbul'daki holding merkezinde Mali İşler Grup Başkanı görevinde bulunduğunu belirtti.

Kerem Kılıçdaroğlu'nun şirketlerinde sigortalanmasının kendisinin bu şirkette bulunduğu döneme denk geldiğini kabul eden Özceylan şunları söyledi: “Kerem'in sigortasının benim Kemal bey ile tanışıklığım dolayısıyla Ekinciler Holding'te yapılması sözkonusu değildir. Böyle bir sigorta olayından haberim yoktur.

Personel giriş çıkışları benim sorumluluk alanımda olan konular değildi. Yalnız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hesap Uzmanlığı döneminden promosyon arkadaşı da aynı dönemde Ekinciler Holding'te idi...”

KEREM KILIÇDAROĞLU'NUN SKANDAL SİGORTASINI VAKİT ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Vakit, SSK eski Genel Müdürü, dönemin Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 1997 yılında oğlu Kerem'i okula devam ettiği sırada İstanbul'da faaliyet gösteren Ekinciler Holding'te sigortalı olarak çalışıyor gösterdiğini ortaya çıkarmıştı.

1983 doğumlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun SKK kayıtlarına göz atıldığında 1997/1 döneminde 60 gün, 1997/2 döneminde ise 1 gün sigortasının ödendiği görülüyor.

SSK kayıtlarına göre 1 Mart 1997'de söz konusu şirkette çalışmaya başladığı görülen Kerem Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs 1997'de işten ayrılmış. Kerem Kılıçdaroğlu 1997 yılında ilköğretim okulu son sınıf öğrencisiydi. Sigortalı yapıldığı sürelerin, okulların açık olduğu döneme denk gelmesi de dikkat çekiyor. Baba Kemal Kılıçdaroğlu ise o dönemde Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı'ydı

Etiketler :