Vakit generalleri kıskaca aldı

Vakit generalleri kıskaca aldı

Emekli paşaların “yakın korumalarını” amaç dışı, özel her işlerine koşuşturduğu ortaya çıktı

Habervaktim'in ulaştığı resmi bir belge detaylı olarak incelendiğinde Orgeneral rütbesinden emekli olan Tuncer Kılınç, Tamer Akbaş, Kemal Yamak, Halis Burhan, Fevzi Türkeri, Yener Karahanoğlu, Doğan Güreş ve Nezihi Çakar'ın kendilerine emekli olduktan sonra “koruma” maksatlı verilen araçlar ve askerleri adeta “hizmetçi ulaşım aracı” ve “hizmetçi” olarak kullandıkları görülüyor. Belgeye göre, bu emekli Orgeneraller askerler ve araçları sürekli hastaneye, eczaneye, alışveriş merkezine, kuru temizleyiciye gönderiyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Özel Koruma Taburu Yakın Koruma Bölük Komutanlığı tarafından Özel Koruma Tabur Komutanlığı'na gönderilen 02.01.2009 tarihli resmi belgede, “YAKIN KORUMA TİMİNİ AMAÇ DIŞI KULLANAN KORUNAN PERSONEL” başlığı altında, bu 8 emekli orgeneralin yakın koruma timini nerelerde kullandığı ayrıntılı bir şekilde sıralanıyor. Belgede sadece bir ayın(Aralık 2008) dökümü yer alıyor.

TAMER AKBAŞ: DİSPANSERE, MÜZİK EVİNE, BANKAYA…
Belgeye göre 2008 Aralık ayı içinde E. Org. Tamer Akbaş'ın yakın koruma aracı ile 2 kez Merkez Ordu Evine, 1 kez eczaneye, 1 kez müzik okuluna, 5 kez bankaya, 1 kez hastaneye, 1 kez dispansere, 1 kez Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na gidildi. Diğer emekli paşalarda durum ise şöyle:

TUNCER KILINÇ: POSTANEYE, ALIŞVERİŞ MERKEZİNE
2 kez bankaya, 1 kez Mehmetçik Vakfı'na, 1 kez postaneye, 1 kez eczaneye, 1 kez de Optimum Alışveriş Merkezi'ne gidildi.

HALİS BURHAN:
2 kez bankaya, 2 kez eczaneye gidildi.

KEMAL YAMAK:
1 kez hastaneye, 1 kez kuru temizlemeciye gidildi. 2 kez Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndan bir hemşire getirildi.

FEVZİ TÜRKERİ:
7 kez bankaya, 1 kez PTT'ye gidildi.

YENER KARAHANOĞLU:
1 kez elektrik idaresine, 2 kez bankaya, 1 kez pastaneye, 1 kez evrak bırakmaya, 2 kez alış verişe, 1 kez de Digitürk bayisine gidildi.

DOĞAN GÜREŞ:
4 kez bankaya, 6 kez eczaneye gidildi.

NEZİHİ ÇAKAR:
3 kez PTT'ye, 3 kez bankaya, 4 kez hastaneye gidildi.


YAKIN KORUMA TIMINI AMAC DISI KULLANAN PASALAR



Etiketler :