Vakit'ten anlamlı öfke!

Vakit'ten anlamlı öfke!

Muhafazakar çevrelerin Aşk-ı Memnu`ya öfkesi bitmiyor. Vakit Gazetesi kandil gecesi Aşk-ı Memnu`nun yayınlanmasına öfkeli.

Muhafazakar çevrelerin Aşk-ı Memnu`ya öfkesi bitmiyor.

Vakit Gazetesi kandil gecesi Aşk-ı Memnu`nun yayınlanmasına öfkeli.

İşte Vakit'in tepkisi: 

Aydın Doğan’ın televizyonu Müslümanlar için önemli bir gün olan Mevlid Kandili’nde Müslümanların değerleri ile hiç de uyuşmayan bir diziyi ekrana getirmekte ısrarlı. Aile içi yasak aşkı konu alan ensest ilişkilerin özendirildiği Aşk-ı Memnu dizisi, Kandil günü ekranlara gelecek.

Kanalın kendi internet sitesinde yer alan açıklamada dizinin yeni bölümüyle Kandil günü ekrana geleceği bildiriliyor. Toplumun örf ve ananeleri ile hiçbir şekilde bağdaşmayan Aşk-ı Memnu dizisinde bir gencin amcasının eşi ile yaşadığı sözde aşk hikâyesi konu ediliyor.

Yayınlandığı günden beri birçok kesimden tepki alan dizinin Kandil günü ekrana gelecek olması ise, duyarlı çevrelerce ayrı bir skandal olarak yorumlandı.

DİZİ UYARILDI VE CEZA ALDI

Daha önce ‘Öpüşme’ sahnelerindeki aşırılık nedeniyle RTÜK tarafından ceza verilen diziye ‘İhaneti onayladığı’ için uyarı cezası da gelmişti. Toplumsal çöküntüye ve ahlak yozlaşmasına sebeb olan dizi için RTÜK şu açıklamayı yapmıştı:

“Bihter’in kocasını, Behlül’ün ise hem amcasını hem de sevdiği kadını aldattığı, ancak bu rolleri üstlenen sanatçıların halk tarafından tanındığı, ilgi gösterildiği ve ihanetin toplum tarafından onaylanır hale geldiği, bu durumun da toplumu zedeleyeceği’’ belirtilerek dizi uyarılmıştı.

EN ÇOK ŞİKÂYET EDİLEN DİZİ

RTÜK’e ulaşan şikâyetler incelendiğinde, izleyicilerin en çok “Çocukların ve gençlerin korunması” ile “Türk aile yapısı ve ahlâka aykırılık” gerekçeleriyle şikâyette bulunduğu belirtildi. En çok şikâyet edilen yerli dizi ise, Kandil Gecesi ekrana gelecek olan Aşk-ı Memnu.

ÖZÜR DİLEME CEZASI

Öte yandan; RTÜK Show TV’de yayınlanan “Yetenek Sizsiniz” isimli yarışma programının jüri üyesi Ali Tarhan’ın küfretmesiyle ilgili özür dileme cezası verdi.

Vakit
 

Etiketler :