Vali Dağlı "medeniyetimiz ve kültürümüz, kadın erkek demeden en büyük değeri insana verir"

Vali Dağlı "medeniyetimiz ve kültürümüz, kadın erkek demeden en büyük değeri insana verir"

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Bir Mesaj Yayımladı

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Bir Mesaj Yayımladı:

"25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü muamelelerin engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadınlarımızın sevgi dolu ve şiddetten uzak bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen özel ve anlamlı bir gündür.

İnsan sevgisini temel alan medeniyetimiz ve kültürümüz, kadın erkek demeden en büyük değeri insana verir. Bu nedenle hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza yönelik şiddet ve ayrımcılığı asla kabul etmiyoruz.

Şiddetin her türlüsünü bir bütün olarak değerlendirerek geleceğimizin teminatı olan gençlere sevgi, saygı ve hoşgörüyü küçük yaşlardan itibaren aşılamalıyız. Toplumsal ahlak ve değerlerimize bağlı nesiller yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur.

Şiddet gören, görme ihtimali olan ve mağdur kadınlarımız 183 ve 112 hatlarını arayabilir; Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) ile tek tuşla güvenlik güçlerimize ulaşabilirler. Bir panik butonu gibi çalışan uygulama ile kadınlarımıza daha hızlı ulaşılmakta ve yaralar kısa sürede sarılmaktadır.

İlimizde de Valiliğimiz koordinasyonunda, ilgili kamu kurumlarımızla birlikte ailenin ve toplumun temelini oluşturan kadınlara yönelik şiddet ve istismar olaylarının önlenmesi için gayretli çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutması temennisi ile tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.