Vali Düzgün'e teşekkür ziyareti

Vali Düzgün'e teşekkür ziyareti

Güneydoğu illerinden fındık toplamaya gelen işçiler, Ordu'dan ayrılmadan önce kendilerine gösterilen misafirperverliğe teşekkür etmek amacıyla Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Ordu Valiliği'nce Uzunisa köyünde oluşturulan mevsimlik tarım işçileri geçici konaklama alanında kalan Güneydoğulu fındık işçilerinden Şanlıurfalı Eyüp Demir ve Mehmet Gökpınar, Uzunisa Köyü Muhtarı Nurhan Şensoy'la birlikte Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Uzunisa köyündeki mevsimlik tarım işçileri geçici konaklama alanının koordinatörlüğünü yapan Vali Yardımcıları Ömer Adar ve Mustafa İmamoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette, Güneydoğulu fındık işçileri Eyüp Demir ve Mehmet Gökpınar, Vali Orhan Düzgün'e çiçek takdim ederek, teşekkür etti. Eyüp Demir, "Sayın Valim, bize gösterdiğiniz insanlığınız ve misafirperverliğinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Ordu'ya geldiğimizde çok sıkıntı çekiyorduk. Konaklama yerimiz yoktu. İçme suyumuz yoktu. Elektriğimiz yoktu. Ancak, bu yıl sizlerin sağladığı imkanlarla çok güzel şartlarda iyi bir konaklama imkanımız oldu. Sağ olun sizlerin sayesinde her şeyimiz vardı. Vali Yardımcılarımız başta olmak üzere Köy Muhtarımız da sürekli bizlerle ilgilendiler. En ufak bir sorunumuzda, sıkıntımızda bizlere yardımcı oldular. Sizlere ve Ordululara çok teşekkür ediyoruz." dedi.

BAŞBAKANLIK GENELGE YAYINLAMIŞTI

Ordu'nun geçmiş yıllarda fındık işçilerinin konaklama sorunu nedeniyle olumsuz haberlerle gündeme geldiğini belirten Vali Orhan Düzgün, "Bu sene bildiğiniz gibi fındık işçilerine ilişkin olarak Başbakanlıkça Mart ayında bir genelge yayınlanmıştı. Bu genelge doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Ömer Dinçer'in başkanlığında bir toplantı yapmıştık. Ben de daha önce Ordu'da fındık işçilerinin bu tip sorunları ile ilgili haberleri zaman zaman basından takip ediyordum. Olması gereken fındık işçilerimizin çalışacakları bahçede konaklamaları dedi.

İL İZLEME KURULU OLUŞTURULDU

Vali Düzgün, fındık işçilerinin daha sağlıklı koşullarda konaklaması için 'İl İzleme Kurulu' oluşturduklarını ifade ederek, Uzunisa Köyü muhtarımız da bu sene çok yakından ilgilendi. Kendisi sizlere güzel bir ev sahipliği yaptı. Önümüzdeki yıllarda da ihtiyaç olduğu taktirde yine bu tür konaklama imkanları sağlanacak. İnşallah önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde sorunsuz bir şekilde bu uygulamayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün, ziyaretin sonunda Güneydoğulu fındık işçileri Eyüp Demir ve Mehmet Gökpınarla hatıra fotoğrafı çektirerek, birer hediye verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :