Vali Güler'i isyan ettiren ısrar

Vali Güler'i isyan ettiren ısrar

İstanbul Valisi Muammer Güler, yer göstermelerine rağmen bazı işçi sendikalarının 1 Mayıs için Taksim Meydanı'da neden ısrar ettiklerini açıkladı.


Vali Güler, Taksim'deki Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıl dönümü töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

1 Mayıs'ın geçen yıl emek ve dayanışma günü olarak ilan edildiğini, bu yıl ise hükümetin resmi tatil olarak ilan etme hazırlığında olduğunu hatırlatan Güler, kendilerinin de 1 Mayıs kutlamaları için Kadıköy, Çağlayan ve Kazlıçeşme meydanlarını tahsis etmeye hazır olduklarını bildirdi.

Güler, 1 Mayıs'ın ''kabus, korku ve insanları tedirgin eden bir gün'' olmaktan çıkmasını istediklerini belirterek, sendika yöneticileri ve temsilcilerinin, temsili olarak Taksim'e gelerek Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyup, açıklama ve kutlamalarını da rahat bir şekilde yapabileceklerini vurguladı.

Taksim Meydanı'nın çok geniş katılımlı toplantılar için uygun bir alan olmadığını ifade eden Muammer Güler, ''Buyursunlar temsili mahiyette gelsinler. Kendilerine her türlü yardımda bulunalım. Taksim Meydanı'nda temsili anlamda gelinip anma ve kutlama yapılmasına, mesajların verilmesine mani bir hal yok. Gelsinler 100 kişi, 300 kişi açıklama yapsınlar. Biz de kendilerine yardımcı olalım. Ama bu alan öyle 300 bin kişilik, 500 bin kişilik geniş katılımlarla miting yapılacak bir alan değil'' diye konuştu.

Güler, Taksim Meydanı'nda miting düzenlenmesiyle ilgili hiçbir sendikanın başvurusunun bulunmadığını kaydederek, ''Ama basından takip ettiklerimiz var. 1 Mayıs görüntüleri İstanbulluları, insanları, bizleri rahatsız etmiyor mu? Israrla böyle bir olayın tekrar etmesinin kime ne faydası var? Madem ki tatil olarak ilan ediliyor, anlayışla bayram coşkusu içinde bunu yapalım'' dedi.
-''MAKUL BİR YOL BULACAĞIMIZA İNANIYORUM''-

Bir gazetecinin, ''1 Mayıs'ta polis orantılı güç kullanacak mı?'' sorusuna Güler, polisin hangi durumlarda güç kullanma yetkisi bulunduğunun kanunlarda yazılı olduğunu ancak bu yıl güç kullanma konusunu telaffuz etmek istemediğini söyledi.

''Bizim derdimiz vatandaşlarla, işçiyle karşı karşıya gelmek değil''diyen Güler, vatandaşın son 2 yıldır bir kabus yaşadığını, geçmişteki kabusların yeniden yaşanmasını istemediklerini belirtti.

Vali Güler, Taksim Meydanı konusunda sendika yöneticilerinin anlayışlı davranacaklarını, böylece makul bir yol bulacaklarına inandığını kaydetti.

-BEYLİKDÜZÜ'NDEKİ OPERASYON-

İstanbul Valisi Muammer Güler, Beylikdüzü Belediyesi'ndeki operasyonla ilgili sorular üzerine de, ''Adli süreç devam ediyor. Gereği yapılıyor'' yanıtını verdi.

''Basında eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'nın manevi babası olduğunuz gündeme geldi. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?'' sorusuna karşılık Güler, şöyle konuştu:

''Benim Horasan Kaymakamlığım sırasında, bir dağ köyünde okula yazılamadığını muhtarın iletmesi üzerine, kendisinin okula yazılmasında çabam olduğunu buraya geldiğinde bana söylemişti. Elbette ki böyle bir soruşturma geçirmesinden dolayı üzüntülüyüm. Hakkındaki iddialardan aklanarak çıkmasını temenni ediyorum. Ama kanunun öngördüğü prosedür de işleyecektir. Elbette ki bu konuda herhangi bir yorumda bulunmam da doğru olmaz.''


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :