Vali ile MHP'li vekil arasında tartışma

Vali ile MHP'li vekil arasında tartışma

19 Mayıs kutlamalarında en ilginç olay Niğde'de protokol tribününde Vali ile MHP'li milletvekili arasında yaşandı...

Niğde'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Niğde Valisi ile Milletvekilinin arasında yaşanan protokol krizi damgasını vurdu.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan kutlamalar, saat 10.00'da 5 Şubat Stadyumu'nda düzenlenen gösterilerle sürdü. Vali Sebahattin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Nuri Erkan, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile diğer protokol üyelerinin yerini almasının ardından stada gelen Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Mümin İnan, protokol tribününe çıkınca kriz patlak verdi.

Herkesi selamlayan Milletvekili İnan, Vali Sebahattin Öztürk'e en ön taraftaki prokotol koltuklarında kendisine yer ayrılmamasının sebebini sordu. Bunun üzerine Milletvekili İnan'a arka tarafta yer ayrıldığını ve oraya oturması gerektiğini söyleyen Vali Öztürk ile İnan arasında uzun süren bir tartışma yaşandı. Uygulanan prokotol düzenine sert çıkan İnan'ı, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Uygun sakinleştirmeye çalıştı. Ancak ön sıralarda yer verilmemesine kızan Mümin İnan, protokolü terk ederek vatandaşların arasına oturdu.

Tribünlerde yaşanan tartışmayı soran basın mensuplarına, makam mevki peşinde olmadığını söyleyen Milletvekili Mümin İnan, "Seçilmiş milletin vekiline eğer bir yer ayrılmıyor ve nezaket gösterilmiyorsa bunda söylenecek bir şey yok. Bu uygun, hoş bir şey değil. Burada yıllardır bir gelenek var ve bu gelenek sürüyor. Ben vatandaşlar arasında otururum, buradan seçilmişim. Makam mevki peşinde de değilim. Makamın mevkiinin meraklısı da değilim. Orada parlamentonun temsilcisi, halkın temsilcisi bir milletvekilini usulü dairesince oturtacağı bir yer vermeyenlerin kendileri düşünsünler" dedi.

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk ise kutlama programının bitiminde çıkarken bir basın mensubunun, "Milletvekili İnan, protokolde kendisine yer verilmediğini, sinirlendiğini söylüyor. Sizin yorumunuz nedir" diye sorması üzerine; "Verildi. Kendisinin ne dediğini bilmiyorum. Ona cevap verecek değilim ama netice itibariyle orada yeri var ve yeri orasıdır. Oturmadı, kendisi beğenmedi orayı" şeklinde karşılık verdi.

Gergin başlayan kutlamalar, bin civarındaki ortaöğretim öğrencisi tarafından sunulan gösterilerle sürdü. Erzurum ve Adıyaman cirit takımlarının cirit gösterisi ise vatandaşların yoğun ilgisi ile izlendi.

Etiketler :