Vali Kılıçdaroğlu'nu reddetti!

Vali Kılıçdaroğlu'nu reddetti!

Kerkük Valisi'nin Kılıçdaroğlu'nu karşılamayı reddettiği için, ziyaretin iptal edildiği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu'na bir ret de Şii'lerin dini lideri Sistani'den geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bağdat'tan sonra Necef ve Kerkük'e gitmesi bekleniyordu. Ancak Irak hükümeti, Kılıçdaroğlu'nun Kerkük ziyaretini "Güvenliği sağlayamayız" gerekçesiyle iptal etti.

Yenişafak'ta yer alan habere göre; Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin 'güvenlik' gerekçesiyle Kerkük'e gidilmesini istemediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun Necef'e gidileceği belirtildi.

VALİ DE MECLİS BAŞKANI DA REDDETTİ

Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin resmi davetlisi olarak gittiği Irak'ta resmi temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programına Kerkük'ü dahil etmesine rağmen Bölgesel Yönetim Başkenti Erbil'e gitmeyecek olması Kürtleri kızdırdı. 8 günden buyana Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'i karşılama heyetinde yer alamsı için ikna etmeye çalışan Bağdat çareyi, İl Meclisi Başkanı Hasan Turan'da aradı. Ancak Turan da karşılama heyetinde yer alamaya yanaşmayınca, Bağdat yönetimi, Kerkük ziyaretini 'Güvenliği sağlayamayız' gerekçesiyle iptal etti.

SİSTANİ: "KEMALOĞLU İLE GÖRÜŞMEYECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, Kerkük ziyaretini iptal edildiğinin şokunu yaşadığı saatlerde bir iptal haberi de Iraklı Şiilerin en büyük dini otoritesi Seyit Ali Sistani'den geldi. Sistani, Bağdat'a yolladığı bilgi notunda, 'Kemaloğlu (Kılıçdaroğlu) ile görüşmeyeceğim' diyerek Necef gezisinin iptal edildiğini duyurdu.YAZETE.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.