Van Başkale'de askere saldırı 3 şehit

Van Başkale'de askere saldırı 3 şehit

Van Başkale'de askere saldırı 3 şehit

Van'ın Başkale İlçesi Gedikbaşı Köyü yakınlarında, askeri araç konvoyuna uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saat 16.00'da meydana gelen saldırıda 3 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı.

Van'ın Başkale İlçesi Gedikbaşı Köyü yakınlarında, askeri araç konvoyu geçerken teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Saat 16.00'da meydana gelen saldırıda 3 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı.

KAYMAKAM DA YARALI

Saldırı sırasında rastlantı eseri bölgeden geçmekte olan Başkale KaymakamıBilgihan Bayer'in aracına da kurşunlar isabet etti. Saldırıda Kaymakam Bayer ile 1 koruma görevlisi yaralandı.

Hafif yaralanan Kaymakam Bayer ile koruma görevlisi Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı 3 asker ise helikopterle Van Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

BİR DE MAYINLI SALDIRI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi karayolunda sivil bir aracın geçişi sırasında, önceden yola döşenen mayının patlaması sonucu 1 kişi yaralandı.

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Köyü ile Karataş bölgesi arasında meydana geldi. Üzümlü Köyü'nden yola çıkan ve plakası henüz belirlenmeyen sivil plakalı bir 'Transit' tipi aracın geçişi sırasında, önceden yola döşenen mayın patladı. Patlamada araç şöforü Adil Özer ağır yaralandı.

Yaralı Özer, çevreden geçenler tarafından Çukurca Sağlık Ocağı'na ardından ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Mayının patlamas ardından Çukurca'nın Dersinki Tepesi ile Üzümlü bölgesinde yoğun top atışlarının yapıldığı belirlendi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.