Van 'Evet' diye inledi

Van 'Evet' diye inledi

AK Parti lideri Erdoğan Van'da vatandaşlara seslendi.. CHP ve MHP'ye ağır eleştiriler yönelten Başbakan, meydanda vatandaşlardan söz aldı.

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'de yapılacak olan referandum çerçevesinde başlattığı 'evet' kampanyasına Van'da devam etti. Vanlılar'a sık sık 'evet mi' diye seslenen Erdoğan coşkulu kalabalıklar tarafından sorusu 'evet' şeklinde karşılık bulunca hayli keyiflendi... Konuşmasında sık sık muhaefete çatan Erdoğan bir de ilginç benzetme yaptı: MHP CHP'nin vagonu oldu...

Erdoğan Vanlılar'ın karşısına sık sık yinelediği milliyetçilik uyarısıyla başladı:

Bizde bölgesel milliyetçilik yok. "Batı ne alıyorsa onu doğu da alacak" dedik ve yaptık. Biz devleti öncelemedik insanı önceledik. Götürmeye devam edeceğiz, durmak yok, yola devam. Dönemimizde doğdadik dersliklerin yüzde 51'ini, Güneydoğu'daki dersliklerin yüzde 74'ünü biz yaptık.

KÜRTLER'İN EN ÇOK OY VERDİĞİ PARTİ

Erdoğan konuşmasının bu bölümünde BDP'yi hedef aldı ve sözü Kürtlerin kendisini hangi partiye yakın gördüğüne getirdi:

Türkiye'nin tamamında olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu illerimizde üniversitesi olmayan şehir bırakmadık. Ben açık konuşmayı severim. Bir parti temsilcisi 'Kürtlerin temsilcisi biziz' diyor. Bu yetkiyi sana kim geldi. Bu ayrımcılıktır. Bugün Kürt vatandaşlarımın en fazla yoğunlaştığı parti benim partimdir. Kürt kökenli insanlar benim kabinemde de var, bakanlarımda da var MYK'ya da var. Güneydoğu ve Doğu Anadolu tarihinde almadığı hzmeti bu dönemde almıyor mu? Şimdi 'Biz Kürtler'in temsilcisiyiz' diyenler, siz ne verdiniz bu ülkeye? Siz sadece ayrımcılık yaptınız ve hala yapıyorsunuz.

GENÇLER DAĞDA DEĞİL FABRİKADA OLACAK

Terörle ilgili sözlerine devam eden Erdoğan, ilginç bir karşılaştırma yaptı:

Kimse kalkıp da 'Siz bu bölgeyi ihmal ettiniz' diyemez. Öğretmen sayılarını arttırdık. Karayollarında yaptıklarımız zaten ortadra. Bu bölgede TOKİ olarak 6 katrilyonluk konutluk yatırım yaptık. Güneydoğu'da sigortalı sayısı 147 bindi bizim dönemimizde 318 bine ulaştı. Demokrasinin standartları yükseldikçe ekonomi gelişir. Ekonomi geliştikçe hak ve özgürlükler daha iyi ileri gider. Demokratik standartlar geliştikçe, insan hakları gelişince terör biter. İşte o zaman gençler kurtulur, işte o zaman anneler ağlamaz, işte o zaman ocaklar sönmez.

AH HAPİSHANELERİN DİLİ OLSA DA KONUŞSA!

Erdoğan'ın konuşmasında 12 Eylül döneminde Diyarbakır Cezaevi'nde yaşanan insanlık dramı da vardı. Halka seslenişinde derin ah çeken Erdoğan şöyle konuştu:

Ah şu Diyarbakır'ın hapishanesinin dili olsa da konuşsa. Şu Van hapishanesinin dili olsa da konuşsa. 12 Eylül'de gençlere neler yaptılar? Nasıl kan kusturdular? O duvarların dili olsa da anlatsa. Biz 12 Eylül zihniyetiyle yüzleşiyoruz. Bir tarafta özgürlükler var, hak var hukuk var bir tarafta krallar var. Biz krallardan yana değil hukuktan yana olacağız.

KILIÇDAROĞLU'NA İNANIYOR MUSUNUZ?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'türbanı çözerim' sözlerine Van'dan karşılık veren Erdoğan hem Vanlılar'a hitap etti hem de rakibine çattı:

CHP anayasa değişikliği yapılırken TBMM'deki görüşmelere katılmadı. Katıldıysa da akıl başka yerlerdeydi. Bu millete dürüst olun. Ama bunlarda dürüst yok. Sayın Kılıçdaroğlu 'Başörtüsü meselesini ben hallederim' diyor. İnanıyor musunuz buna? Kılıçdaroğlu'nun başörtü özgürlüğü diye bir derdi var mı? MHP ile elele verdik eğitim özgürlüğü konusunda şu anayasa değişikliğini yapalım binlerce onbinlerce kızımız. 411 oy çıktı. Ertesi gün bir gazete başlık attı, ne dedi biliyor musunuz? Kaosa kalkan 411 el dedi. Yahu sizin nereniz özgürlükçü? Sizde nerede hak var hürriyet var. Sizde yasama organına nerede saygı var?

CHP MHP'NİN VAGONU OLDU

Konuşmasında eleştiri oklarını CHP ve MHP'ye çeviren Erdoğan bir de ilginç niteleme yaptı:

MHP bugün CHP'nin vagonu oldu. Bakın burada nasıl manevra var görüyorsunuz. Bu özgürlüklerin mücadelesini inşallah 12 Eylül'de vererek milletçe kazanacağız.

Etiketler :