Van'da PATLAMA: 1 çocuk ölü 5'i yaralı

Van'da PATLAMA: 1 çocuk ölü 5'i yaralı

Van'ın Özalp ilçesinde meydana gelen patlamada yaralanan 6 çocuktan 1'i yaşamını yitirdi.

 

 

SAAT:19:23 YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Van'ın Özalp ilçesinde meydana gelen patlamada yaralanan çocukların tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 16.00 sıralarında, Özalp ilçesinde meydana gelen patlamada, 2'si ağır 6 kişinin yaralandığı hatırlatılarak, şöyle denildi:

''Yaralılardan Oğuzcan Akyürek isimli çocuk, Sağlık Bakanlığımızın helikopter ambulansı ile kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen saat 18.00 sıralarında yaşamını yitirmiştir. Diğer ağır yaralı Nurullah Erçiçek (10) ile çeşitli yerlerinden yaralanan Yunus Yaman (12), Seyfullah Erçiçek (12), Doğukan Meşe (13) ve Rıdvan Coşan isimli çocuklar ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırılmış olup tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili Van Emniyet Müdürlüğüne ait bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri, çalışmalarını sürdürmektedir. Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı adli tahkikat başlatılmıştır.''

 

SAAT:18:59 YARALANAN ÇOCUKLARDAN BİRİ ÖLDÜ

Alınan bilgiye göre, Mustafa Muğlalı Kışlası içindeki 2. Hudut Tabur Komutanlığı atış poligonunu çevreleyen tel örgülerin dışında, çocukların oynadığı sırada meydana gelen patlamada yaralanan çocuklardan Olcay Akyürek (13), ambulans helikopterle getirildiği Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Patlamada yaralanan Nurullah Erçiçek (9), Orhan Erçiçek (11), Yunus Yaman (13), Doğukan Meşe (12) ve Fidan Coşar'ın (9) tedavileri ise sürüyor.

Patlamanın nedenine ilişkin ekiplerin incelemelerinin devam ettiği belirtildi.

aa

Etiketler :