Van'da ürküten iddia

Van'da ürküten iddia

Van'da meydana gelen depremlerin ardından hırsızlar, akıl almaz yöntemlere başvurarak, vatandaşların terkettiği evlere giriyor.

Van'da ürküten iddia: Depremzedelerin evlerini soymak için site önündeki çadırları yaktılar

Bazı hırsızların, kendilerine engel olan çadır sakinlerini diri diri yakmaya çalıştığı iddia edildi.

Olay, Halilağa Mahallesi'nde meydana geldi. Emir Evliya Sokak'ta bulunan 7 katlı iki site, Van depremlerinden sonra boşaltıldı. Kimsenin yaşamadığı iki sitede eşyalar da olduğu gibi dairelerde kalmış durumda. Sitelerin yanındaki boş arsaya kurulan çadırlar ise hırsızların işini engelliyor. Van'da önceki akşam hırsızlar site önündeki çadırı ateşe verdi. 10 aylık bir bebeğin de bulunduğu çadırdaki yangını fark edenler, hemen yangını söndürdü, yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Olay yerine gelen polis, soruşturma başlattı.

Çadır etrafında toplanan vatandaşlar, çadırı hırsızların yaktığını dile getirdi. Olayı 'insafsızlık' olarak değerlendiren vatandaşlar, güvenlik önleminin yetersizliğinden yakındı. Polisin olay yerinden ayrılmasından sonra hırsız olduğu tahmin edilen birkaç kişinin karanlıktan faydalanarak kaçtığı bilgisi mahalle sakinlerini harekete geçirdi. El fenerleri ile arama yapan vatandaşlar, hırsızları bulamadı.

Hırsızların çadırlarını yakmasını 'insanlık dışı' olarak değerlendiren Nevim Ögzel, şimdi 5 kişi olarak açıkta kaldıklarını söyledi. 10 aylık bebeğini yangından kurtaran Fatma Ögzel de, bebeğiyle çadırda uyurkenyangınçıktığını ifade ederek, "Kayınvalidem olmasaydı, cayır cayır yanacaktık. Bu vicdansızlıktır. Devletin bunları süründürmesi lazım." diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.