Vatan'dan Bediüzzaman'a çirkin saldırı

Vatan'dan Bediüzzaman'a çirkin saldırı

Vatan gazetesi, Türkiye'de ve dünyada milyonlarca insanın gönlünde taht kurmuş ve kitapları 170 dile çevrilmiş Bediüzzaman Said Nusri'ye çirkin bir saldırıda bulundu.

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, mezarının nerede olduğu bilinmeyen ve devletin haksızlık yaptığı Bediüzzaman Said Nursi'nin iade-i itibarını istedi. Hasgür'ün bu sözlerini “Bu da ‘Nur' açılımı” başlığıyla veren Vatan'ın internet sitesi, haberin altında Bediüzzaman'a hakaret eden çirkin yorumlar yayınladı.

“BEDİÜZZAMAN'A İADE-İ İTİBAR SAĞLANMALI”
Bir polis ve 16 yaşındaki bir çocuğu şehit eden Devrimci Karargah terör örgütü lideri Orhan Yılmazkaya ile ilişkisi bulunduğu için tutuklanan Vatan gazetesinin internet müdürü Aylin Duruoğlu için destek kampanyası düzenleyen gazetevatan sitesi, Hasgür'ün “Said-i Nursi'yi mezarında bile rahat bırakmayan 27 Mayıs 1960 cuntasından hala hayatta olanlar var. Kültür Bakanlığı derhal harekete geçmeli ve mezarının nerede olduğunu ortaya çıkarmalı. Tıpkı Adnan Menderes ve Turgut Özal gibi Said-i Nursi için de bir anıt mezar yapılmalı. Nasıl onların mezarlarını ziyaret edebiliyorsak Said-i Nursi'nin mezarını da ziyaret edebilelim. Devletin Sadi-i Nursi'ye yaptığı haksızlıkların telafisi için bu adımın atılması gerekiyor” sözlerini haberleştirdikten sonra yayınladığı yorumlarda adeta kin ve nefret kustu.

KAFATASÇI OKUYUCULARININ YORUMLARINI YAYINLADI
“ayberk arsoy” rumuzuyla yazan bir okuyucusunun Said-i Nursi'ye yönelik “ne itibarı be ,kendini tanrı zanneden,kendi hocalarına bile cahil deyip onlara kafa tutan,bir mandacı bir kürtçü olan örümcek kafalı deli ve dengesiz bir vatan haini beraat etmesinin sebebi deli olması” şeklindeki çirkin yorumunu yayınladı.

İŞTE O ÇİRKİN YORUMLARDAN BİRKAÇI
Sitenin yayınladığı ve Bediüzzaman'a yönelik çirkin ifadeler kullanan “Tuna Tuna” rumuzlu kişi ise “Kasımpaşa lağımına iyi gider bu cahil saidi ampulinin mezarı” ifadelerini kullandı. Provokatif yayınlarıyla bilinen tetikçi Vatan gazetesinin sitesi, Bediüzzaman'a hakaret eden birçok yorumu daha yayınlayarak, sahip olduğu kafayı bir kez daha deşifre etmiş oldu.

İşte gazetevatan'ın yayınladığı o çirkin yorumlardan birkaçı:

Ali Eştürk: Said-i Kürdi,İslam alimi diye tanıtılmaya çalışılsa da,Mektubat adlı kitabının 357. sayfasında unsurca kürt olduğunu beyan eden, zırvaların zirvesindeki zavallı bir meczuptur.

ayberk arsoy: ne itibarı be ,kendini tanrı zanneden,kendi hocalarına bile cahil deyip onlara kafa tutan,bir mandacı bir kürtçü olan örümcek kafalı deli ve dengesiz bir vatan haini beraat etmesinin sebebi deli olması

Tuna Tuna: Kasımpaşa lağımına iyi gider bu cahil saidi ampulinin mezarı.

Ziya BÜLENT: Adamın suratı şeytan sureti. türbesi olsa ne olur. Yapın da Hasgür çaput bağlasın biz de münasip birşey bulunruz herhalde.

Brenda öztürk: AMERÍKA'DAKÍ ÍBLÍS, ÍSTEKLERÍNÍ TEKER TEKER YAPTIRTIYOR BU HÜKÜMETE.

mehmet GÜLFER : ZAMANINDA TIMARHANEYE ATILMIŞ BİR ADAMDAN NE BEKLENİR Kİ....ÜLKESİ İÇİN NE YAPMIŞ TA HEYKELİ DİKİLECEKTE ANIT YAPILACAK..

hakan hakanhan: Bu gidişle Türk halkı Fermuar açılımı yapcak..az kaldı

Ayşe Yılmaz: Bu din sömürücüsü ve sahtekarının itibarı mı var da iade edilecekmiş. Onun gibiler yüzünden Allah'a şirk koşanların peşinden gidiyor bu millet.

HABERVAKTİM.COM

Etiketler :