Vatandaşa ayrı siyasetçiye ayrı aşı

Vatandaşa ayrı siyasetçiye ayrı aşı

Dünya'yı kasıp kavuran domuz gribi için üretilen aşılarda skandal iddia...

Der Spiegel dergisinin haberine göre, federal hükümet üyeleri, askerler ve bürokratlar, kamuoyunda yan etkileri bulunduğu iddiasıyla tartışma yaratan domuz gribi aşısı yerine, yan etki içermeyen farklı bir aşıyla aşılanacaklar.
Spiegel'in haberine göre Federal İçişleri Bakanlığı, Baxter adlı ilaç üreticisinden 200 bin doz 'Celvapan' isimli aşı satın aldı. Halk için kullanılacağı belirtilen domuz gribi aşısı ise GlaxoSmithKline (GSK) isimli firmanın ürettiği 'Pandemrix' adlı aşı. İddiaya göre Celvapan'da, yan etki güçlendirici olarak bilinen 'Adjuvan' maddesi yok.

Büyük skandal!

Çok sayıda sağlıkçı Pandemrix aşısının çok güçlü yan etkileri bulunduğunu, savunma sistemine zararlı maddeler içeren bu aşının bünyede aşırı reaksiyonlara neden olabileceğini iddia etmişti. Sağlık Meslek Birliği'ne bağlı İlaç Komisyonu Başkanı Wolf Dieter Ludwig, politikacı ve bürokratlara yönelik özel aşılamanın 'skandal' olduğunu belirtti.

Alman Tıp Birliği Başkanı Michael Kochen de, denekler üzerinde yapılan araştırmalarda kişilerde eklem ve baş ağrıları, titreme nöbetleri, ateş ve yorgunluk belirtileri görüldüğü gerekçesiyle ev doktorlarına Pandemrix ile aşılama yapmamaları çağrısında bulundu. Aşı iznini veren Paul Ehrlich Enstitüsü yetkilileri ise halk için kesinlikle büyük bir risk bulunmadığı açıklamasında bulundu. Almanya'da 26 Ekim'de öncelikle sağlık personeli ve kronik hastalar aşılanacak.



Etiketler :