'Vatandaşa ne yüzle gidecekler'

'Vatandaşa ne yüzle gidecekler'

Srebrenica'daki katliamın 15. yılı törenlerine katılmak için gitmeden önce Anayasa Mahkemesi kararı ve muhalefet ile yapacağı görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin anayasa değişiklik paketi hakkındaki kararına ilişkin, ''Teknik açıdan istediğimiz neticeleri vermiş olmamasına rağmen, referandumda amaçladığımız hedefi toparlayan, kapsayan bir pakettir ve inanıyorum ki bir darbe anayasasının 'ancak bu kadar düzeltilebilir' denileceği bir neticeyle halkımızın inşallah huzuruna gideceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Bosna Hersek-Sırbistan-Türkiye olarak 3'lü anlaşmalara dikkat çekerek Srebrenisa'da işlenen katliamdan üç ülkenin de üzüntü duyduğunu dile getirildi. Türkiye'nin ziyarette stratejik ortaklık konusunun da ele alınıcağını belirten Erdoğan "Boşnak'ların yaşadığı Sancak'ta Türk Kültür evini açılışını yapacağız." Erdoğan bölgenin kalkınması için Sırbistan makamları ile birlikte çalıştıklarını, Belgrad Karadağ otoyolunun Türk girişimciler tarafından yapılacağını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, anayasa referandumu konusunda bir darbe anayasasının ortadan kaldırılması için yapılan değişikliğin Anayasa Mahkemesi'nden tam olmasa da geçtiğini, Ağustos'tan itibaren referandum için şehir şehir referandumu anlatacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, daha önceden kararın halkımız tarafından verilmesini istediklerini, Anayasa Mahkemesi'ne götürenlerin kendilerini nasıl savunacaklar ve halka ne diyeceklerini merak ediyorum. İnanıyorum ki halkımız en iyi cevabı verecektir. Karar da milletin söz de milletindir.

Erdoğan, DSP'ye de taleplerini ilettiklerini, Anamuhalefet partisi ile görüşeceklerini, daha önce kendilerinin konuyla ilgili yaptıklarını açıklamalar yaptıklarını görüşmelerden sonra da açıklama yapacaklarını bilgilendirme yaparken önerileri de görmek isteriz" dedi.

Etiketler :