Vatikan:''Avatarı seyretmek günah''

Vatikan:''Avatarı seyretmek günah''

Gişe hasılatlarını zorlayan Avatar'ı izlemek günah mı? Film Vatikan'ın ağır eleştirilerine maruz kaldı...

111 ülkede 14839 salonda oynayan Avatar, dünya çapında, Titanik’ten sonra en büyük gişe başarısına erişti.

Haftasonu Çin’deki gişe rakamlarının da artışıyla rekora koşan film, gösterime girdiği günden bu yana dünya genelinde 1,1 milyar dolarhasılat elde elti. Bu rakamla tüm zamanların en çok gişe rakamlarına ulaşan filmleri sıralamasında 3.lük koltuğuna oturdu.

 

"Avatar"ın, "Titanik"in 1,84 milyar dolarlık rekor hasılatını geçmesi şimdilik beklenmiyor, ancak bu haliyle bile yönetmeni Cameron'u, film tarihindeki en çok kazanan iki filmin yönetmeni yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Avatar başarıdan başarıya koşadursun, Vatikan’ın resmi yayın organı L’Osservatore Romano’da yayınlanan bir yazıda, Avatar için, “Özel efektler dışında heyecanı olmayan sürreal bir teknoloji filmi. Duygusallık köftesinden çıkan bir can sıkıntısı” ifadeleri kullanıldı.

 

Vatikan Radyosu da film hakkındaki haberinde, “Avatar, sinema dünyasında asla tarih yazmayacak” dedi.

 

Vatikan, Dan Brown’ın beyazperdeye aktarılan ‘Da Vinci Şifresi’ ile ‘Melekler ve Şeytanlar’ adlı eserlerini Katoliklerin görmemesi gerektiğini savunmuştu. Bu eserleri görmenin ‘günah’ olduğu açıklanmış, dünyada milyonlarca kişinin izlediği bu filmler bir anlamda ‘aforoz’ edilmişti.

 

Vatikan filmi sert şekilde eleştirse de, ‘Avatar’da başrolü oynayan Amerikalı siyahi aktris Zoe Saldana için ‘bilimkurgunun yeni kraliçesi’ yorumu yapılıyor. Babası Dominikli, annesi Porto Rikolu olan 31 yaşındaki Latin güzeli Saldana, ‘Avatar’da, başroldeki ‘Neytiri’ adlı uzaylı kadını canlandırdı. Tamamen bilgisayar animasyonlarından oluşan bu karaktere mimikleri ve sesiyle hayat veren Saldana’nın, muhteşem performansıyla Oscar dahi alabileceği ve böylece Akademi tarihinde bir ilke imza atabileceği konuşuluyor.

 

Etiketler :