Ve Anne Garipoğlu Türkiye;de

Ve Anne Garipoğlu Türkiye;de

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun annesi 13 ay sonra Türkiye'de. Anne Garipoğlu ifade verecek

Münevver Karabulut cinayetinde kritik dönemece gelindi. Cem Garipoğlu'nun 13 aydır firarda olan annesi Tülay Makbule Garipoğlu, 3 gün önce İstanbul'a geldi. Annenin, cuma günü ifade vermesi bekleniyor.

İstanbul'da 3 Mart 2009 günü işlenen Münevver Karabulut cinayetine ilişkin çok önemli gelişme. Kan donduran cinayetin ardından Cem Garipoğlu kaçmış, annesi Tülay Makbule Garipoğlu da savcılığa verdiği ifadenin ardından sırra kadem basmıştı.

Akşam gazetesinden Gülden Kılıç'ın haberine göre Anne Garipoğlu, 13 ay sonra sessiz sedasız bir şekilde İstanbul'a döndü. Davanın 26 Şubat'ta görülen duruşmasında, hakkında 'zorla getirilme' kararı çıkarılan Tülay Makbule Garipoğlu'nun, 30 Nisan'daki duruşmada ifade vereceği öğrenildi.

DNA ÖRNEĞİ ALINACAK

Münevver Karabulut'un takma tırnakları içinde bulunan doku örneklerinin kadınlara ait olduğu DNA raporuyla ortaya çıkmıştı. Tırnaktaki DNA'nın anne Garipoğlu'na ait olup olmadığının belirlenmesi için de örnek alınarak karşılaştırılacak.

AVUKAT DOĞRULADI

Garipoğlu ailesinin avukatı Aytekin Kaya, anne  Garipoğlu'nun İstanbul'da olduğunu doğrulayarak, 'Cuma günü mahkemeye gelerek ifade verecek. Şu an İstanbul'da bir evde kalıyor. Hakkında yakalama kararı yoktu. O yüzden İstanbul'a giriş yaptı' diye konuştu.

6 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Tülay Makbule Garipoğlu'nun, 'delilleri karartma' ve 'Delilleri değiştirmek' suçlamalarıyla 6 yıla kadar hapsi istenmişti. Amerika'da saklandığı iddia edilen anne Garipoğlu'nun, cinayet günü oğlu Cem'le 6 kez telefonla konuştuğu bilgisi iddianamede yer alıyordu

Etiketler :