Ve Başbakan Erdoğan KKTC'de

Ve Başbakan Erdoğan KKTC'de

KKTC'ye kritik bir ziyarette bulunan Başbakan Erdoğan Ercan Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı..

Başbakan Tayyip Erdoğan, özel uçakla Ercan Havaalanı'na indi. Ercan'da geniş güvenlik önlemleri alındı. Üst düzey protokolün yanında kalabalık bir halk tarafından da karşılandı.

ERDOĞAN'IN YANINDAKİ ÖNEMLİ İSİMLER

Törenlerle karşılanan Başbakan Erdoğan bölgede toplanan yaklaşık 2 bin kişiye de seslenmesi bekleniyor. Erdoğan KKTC'ye; AB'den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış, Kıbrıs'tan Sorumlu Bakan Beşir Atalay ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte geldi..

Başbakan Erdoğan havalimanında toplanan yaklaşık 2 bin kişiye seslendi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

İşte Erdoğan'ın KKTC mitingindeki açıklamaları

Başbakan Erdoğan KKTC'de

KIBRIS TÜRKÜNE KÖLELİK DAYATILAMAZ

1974 hiç bir zaman bizim anılarımızdan çıkmıyor çıkmayacak. Biz artık farklı bir sürecin içerisindeyiz. Kimse ama kimse Kuzey Kıbrıs'ın Türk'üne kölelik uygulaması yapamaz. Kimse kendine göre kuracağı hesaplarla KKTC üzerinde planlar uygulayamaz. Ne ambargo ne izolasyon, bunların hiç bir KKTC'ye uygulanamaz. Biz et ve tırnak gibiyiz. Kim ki bu vücudun azalarını birbirinden ayrımak istiyorsa yanlış bir yoldadır. Bu topraklar şehitlerimizin gazilerimizin kanlarıyla yoğrulmuş topraklardır. Bu topraklar üzerinde kimseye operasyon müsadesi veremeyiz.  

KIBRIS DİYE BİR DEVLET YOK

Kıbrıs diye bir devlet yoktur. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vardır Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır. Ve bildiğiniz gibi oturduk konuştuk. Biz konuştuklarımıza sadık kaldık. Ama onlar sadık kalmadı. Bunlar sözlerinde durmadılar. Ama siz sözünüzde durdunuz. Biz haklıyız. Şimdi dünyanın neresine gidersek gidelim sizin o tavrınız bizim haklılığımızı ifade ediyor. Sizlere anavatandan getirdiğim selamla sesleniyorum. Aramıza fitne fesat sokmak istiyenlere sakın ha aldanmayın. En kısa zaman KKTC altyapısıyla üst yapısıyla daha güçlü bir hale gelecektir. 

RUMLAR'A İNSANLIK DERSİ VERDİNİZ

Duble yollarala Kuzey Kıbrıs'ımızın her yanını ulaşımda farklı bir alana taşıyacağız. Artık Türkiye'den oluşturduğumuz barajlardan sularımız geliyor ve artık KKTC'nin tamamiyle su sorunu diye bir şeyi olmayacak. Elektrik enerjisi konusunda zaten bir sıkıntımız yok bakın Güney'in durumu ortada. Fakat siz Rumlar'a bir insanlık dersi verdiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.