Ve Baykal'sız İlk MYK

Ve Baykal'sız İlk MYK

CHP, Merkez Yürütme Kurulu toplantısını istifa eden Genel Başkan Deniz Baykal'sız yaptı. MYK'nın başkanlığını ise Selvi yaptı.

CHP, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını istifa eden Genel Başkan Deniz Baykal'sız yaptı. MYK'nın başkanlığını ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi yaptı. MYK sonrası bir açıklama yapan CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, son derece buruk bir toplantı yaptıklarını söyledi. Baykal'ın kendilerine emanet ettiği güveni yerine getirme bilinciyle toplantıyı yaptıklarını dile getiren Özyürek, başkanlığı Genel Başkan Yardımcı Cevdet Selvi'nin yaptığını ifade etti. Yarın saat 16.00'da Parti Meclisini toplayacaklarını açıklayan Özyürek, önerilerinin Cevdet Selvi'nin genel başkan vekilliğini yürütmesi şeklinde olacağını belirtti.

 

Parti meclisinden de aynı şekilde karar beklediklerini ifade eden Özyürek, yarın saat 13.00'de basına kapalı Meclis grubunu toplayıp milletvekillerini bilgilendireceklerini söyledi. Belirlenecek bir tarihte il başkanlarını toplayacaklarını anlatan Özyürek, Türkiye'de çok büyük bir oyun oynandığını ileri sürerek Cumhuriyete, laikliğe, Atatürkçülüğe sahip çıkanların etkiselleştirilip devreden çıkarılmaya çalışıldığını iddia etti.

Etiketler :