Ve Deniz Baykal harekete geçti

Ve Deniz Baykal harekete geçti

Referandumu değerlendiren Deniz Baykal, CHP'nin genel seçimden önce kurultay yapması gerektiğini söyledi

 

Baykal, Genel Sekreter Önder Sav'ın yetkilerini sınırlayacak yeni tüzüğün de yürürlüğe girmesi gerektiğini belirtti.

CHP'nin referandum yenilgisine bahane aramaması gerektiğini de belirten Baykal "Hemen kurultay toplanmalı. Ben aday değilim" çağrısı yaptı.

HATALARI İYİ DEĞERLENDİRMEK LAZIM

Taraf Gazetesi'nden Rasim Ozan Kütahyalı'ya çarpıcı açıklamalar yapan Baykal, referandumdaki yüzde 58'lik 'Evet'in iyi okunması gerektiğini şu sözlerle anlattı:

"Bu süreçte neler yanlış yapıldı, nerelerde çelişkili ve tutarsız konuşuldu, hangi hatalar yapıldı bunları çok iyi değerlendirmek lazım. Yenilgiye bahane aramamak lazım. CHP parti bütünlüğünü yeniden sağlamalıdır. CHP'ye gönül vermiş tüm insanlar kucaklanmalıdır. Yeni bir yol haritası çizilmelidir. Dışlanmış olduğunu düşünen partililerimiz yeniden parti ana gövdesine kazandırılmalıdır diye düşünüyor"

YENİ TÜZÜK VE YÖNETİMLE SEÇİME GİDİN

Baykal bu sözlerin ardından, Genel Sekreter Sav'ın şiddetle karşı çıktığı tüzük değişikliğinin mutlaka gerçekleştirilmesini istedi:

"Yeni bir yol haritası ve tazeleme için yeni bir kurultaya gidilmesinin yararlı olacağı kanaatindeyim. Dokuz ay sonra seçim var. Parti, kararlaştırdığı yeni tüzüğüyle 2011 seçimlerine gitmelidir. Parti Meclisi ve teşkilatları kendini dışlanmış hisseden CHP'lileri de kapsayacak şekilde yeniden yapılandırılırsa parti güç kazanır ve oyları artırır. Zaten bu tüzk kararı parti organlarından çıkmıştı. 22-23 mayıstan itibaren hayata geçmesi kararlaştırılmıştı. Sonrasında bir önerge ile iptal edildi. Böyle bir şey hukuken mümkün değil. Yeni tüzüğün hayata geçmesi hukuken son derece tartışmalı bir şekilde engellenmiştir. Size açık ifade edeyim, bu durum büyük ihtimalle mahkemeden de dönecektir"

DENİZ BAYKAL'I ÜZEN SORU

Tarhan Erdem'in çalışmasına göre şuanda CHP oyları yüzde 23-25 bandında görünüyor. Oysa Deniz Baykal Genel Başkanlığa veda ederken bu oran yüzde 28-30 bandındaydı. Baykal'a bu oranları hatırlatan Kütahyalı, 'Çok üzgünüm' yanıtı alıyor.

Baykal sözlerini şöyle sürüdürüyor: "Şu anki

 

 

 YENİ TÜZÜK ÖNDER SAV'I BİTİRECEK

CHP'den Deniz Baykal'ın istifası ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği kurultayda CHP tüzüğünün yenilenmesi gündeme gelmiş ancak Önder Sav ve ekibinin engellemesi üzerine tüzük tartışmaları ertelenmişti. Deniz Baykal'ın sözünü ettiği yeni tüzük parti örgütü üzerinde Genel Sekreterlik kurumunun yetkilerini büyük oranda azaltıyor. Baykal'ın 'Yeni bir vizyon' hedefi üzerine hazırlanan ve geçen yılki kurultayda onaylanan tüzüğe göre genel başkan yardımcılarının sayısı artırılarak Genel Sekreterlik dengeleniyor.

 

 

oylar bu seviyedeyse, bu anket doğruysa buna çok üzülürüm. Bu konuda henüz herhangi bir yorum yapmıyorum. Kemal Bey'in Genel Başkanlığı'ndan yeni bir tüzükle, daha geniş katılımlı, partiye gönül vermiş yüksek profilli hiçbir ismin dışlanmadığı bir PM ile parti daha güçlenir"

KILIÇDAROĞLU'NUN ARKASINDAYIM

Genel Başkanlığa dönmeyi düşünmediğini vurgulayan Baykal, Kılıçdaroğlu'nun liderliği altında seçimlere gidilmesi gerektiğini vurguladı:

"Benim Genel Başkanlığa dönme gibi bir niyetim ve isteğim yok. Parti ve ülke yararına gördüğüm naçizane düşüncelerimi ifade ediyorum. Partiye dışarıdan politika empoze etmek gibi bir düşüncem de yok. Doğru, isabetli ve tutarlı söylemlerle ana muhalefet görevi yerine getirilmeli. Dediğim gibi dışlanmış isimler partiye yeniden kazandırılarak tüzükle, Kemal Bey'in liderliği altında 2011 seçimlerine gidilmeli. Kanaatim bu yönde

Etiketler :