Ve Ertosun ses kasetini kabul etti

Ve Ertosun ses kasetini kabul etti

Yüksek Yargı'da Hamdi Yaver Aktan'ın ses kaydı skandalı yaşanırken dün de Ali Suat Ertosun'un ses kaydı internet sitelerine düştü. Ve Ertosun ses kaydıyla ilgili açıklama yaptı

 

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ve yönetim kurulu üyesi Fetih Sayın ile yargıdaki atamaları konuştuğu ses kaydı dün internete düşen HSYK üyesi Ali Suat Ertosun 'ses kaydı benim' dedi ve bakın nasıl tepki gösterdi...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek, 30 Ağustos resepsiyonunda Hürriyet'e, “Toplantı aralarında yaptığımız konuşmalar bile dinleniyor” diyerek Kurul'un dinlendiğini iddia etti.

Bu iddia Hürriyet'te yer alırken, Kurul üyesi Ali Suat Ertosun'un, “Ortam dinlemesi”ne ilişkin ses kaydı internet sitesine düştü. Ertosun, “O kişilerle bir kez HSYK binasında ziyaretime geldiklerinde konuştum. Bu olay HSYK binasının dinlendiğini ortaya koyan somut bir belgedir” dedi.

Hürriyet'in konu ile ilgili haberi şöyle: 

Ertosun ile YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ve yönetim kurulu üyesi Fetih Sayın arasında geçen konuşma dün bir internet sitesinde yayımlandı. Ertosun, Hürriyet'in sorusu üzerine konuşan kişinin kendisi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “YARSAV Başkanı ve üyeleri ziyaretime geldiklerinde mesleki sorunları konuştuk. Bu görüşme HSYK binasında gerçekleşti. Benim bir daha onlarla böyle bir konuşmam da olmadı. İşte bu olay da gösteriyor ki HSYK her zaman dinleniyor. Biz orada her türlü ve hepsi de birbirinden önemli konuları görüşüyoruz. Soruşturmalar, yetkilendirilecek arkadaşlar, atamalar ve kısaca yargıyı konuşuyoruz. Ancak bu konuşmalarımızın dinlendiği belgelendi. Kimbilir ellerinde daha hangi konularla ilgili konuşmalar var. Bu olayı yargıya intikal ettireceğim.”

HSYK binasının içeriden mi yoksa dışardan aletlerle mi dinlendiğini belirlemek için uzmanlarca araştırma yapılacak.

 

Etiketler :