Ve Görgü Tanığı da Konuştu

Ve Görgü Tanığı da Konuştu

27 mayısta yaşanan patlamada yaralanan Muhammet Akdeniz o gece yaşananları anlattı ve "Komutanımız bize bunun TSK mayını olduğunu açıklamıştı" dedi.

Geçen yıl Hakkari Çukurca'da yedi askerin şehit olmasına neden olan mayının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından ilk kez bir görgü tanığı konuştu. 27 mayısta yaşanan patlamada yaralanan Muhammet Akdeniz o gece yaşananları anlattı ve "Komutanımız bize bunun TSK mayını olduğunu açıklamıştı" dedi.

Taraf gazetesinin haberine göre, Kayseri 1. Komando Tugay Merkezi 3. Tabur 8. Bölük'te er olarak görev yapan Muhammet Akdeniz, patlamadan bir süre sonra bir komutanın kendilerine patlayan mayının PKK'nın değil TSK'nın döşemiş olduğu mayınlar olduğunu söylediğini aktardı. Akdeniz "Komutan bizim halimizi hatırımızı sormak için gelmişti, biz de kafamıza takılan şeyleri söyledik. Biz sorunca, komutan mayınların TSK mayını olduğunu söyledi. O zaman daha ses kayıtlan internete düşmemişti" dedi. Akdeniz'in ifadesine göre söz konusu komutan ayrıca askerlerin tarama yaptığı bölgede 40'ın üzerinde mayın ve düzenek bulunduğunu söyledi, bu işin fazla kurcalanmaması gerektiğini ima etti.

16 asker geçti mayın patladı

Akdeniz, patlama gecesiyle ilgili olarak şunları anlattı: "Orada taramaya çıkan yaklaşık 85 kişiydik. Yıllardır hiç girilmemiş bir bölgeydi. Dere yatağında yürüyorduk. Geceydi, bir metreden fazla göremiyorduk. O yüzden birbirimize çok yakındık. 16 asker geçti. Mayın ondan sonra patladı. Benim olayla aramda beş metre bile yoktu, önümdeki arkadaşlarım bana bir nevi siper oldu." Akdeniz olaydan sonra 150-200 metre yukarıda güvenli bölgeye çekildiklerini, kendilerini almak için helikopterin Hakkari yerine daha uzak olan Şırnak'tan geldiğini, bunun nedeninin kendilerine Hakkari'de yağış olması şeklinde açıklandığını ve 55 dakika helikopter beklediklerini anlattı. Akdeniz, "Ağır yaralı olan arkadaşımız Oğuz Kır sürekli 'kafama sıkın' diye bağırıyordu" dedi. Kır patlamadan 10 gün sonra hayatını kaybetti.

"Suç duyurusunda bulunmayı düşündüm ama kim için suç duyurusunda bulunacağım, en güvendiğimiz kurum ordu" diyen Akdeniz, Ergenekon ortaya çıkınca "Biz neye hizmet ediyormuşuz diye düşündük" şeklinde konuştu. Akdeniz, internette komutanların ses kayıtlarını duyunca "canımız yandığını" da ifade etti. Akdeniz, TSK'ya sonuna kadar güvendiğini belirterek, "Çağırırlarsa yine giderim" dedi.

Etiketler :