....Ve İsrail son noktayı koydu

....Ve İsrail son noktayı koydu

İsrail, Türkiye'den özür dilemeyeceğini açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, geçen Pazartesi günü "Mavi Marmara" gemisine düzenlenen operasyonda 9 Türk'ün ölümüyle ilgili olarak İsrail'in Türkiye'den özür dilemeyeceğini söyledi.
 
Haaretz gazetesinin haberine göre, adının saklı kalmasını isteyen yetkili, Türkiye'nin İsrail'in resmen özür dilemesi talebinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail ile diplomatik bağları kesmesi için bir bahane olableceğini savundu.

Yetkili, bu konudaki açıklamanın kısa bir süre önce Tel Aviv'de büyükelçilik görevi yapan, halen görevini Washington'da sürdüren Namık Tan'dan gelmesini şaşkınlıkla karşıladığını, diğer diplomatik yollarla böyle bir talebin iletilmediğini söyledi.


Tan'ın "İsrail'e destek veren" bir kişi olarak bilindiğini söyleyen yetkili, "Eğer o böyle konuşuyorsa, çok büyük olasılıkla Türk hükümetindeki üst düzey yetkililerden bir resmi talimat gelmiştir. Öyle görülüyor ki (ikili ilişkilerde) kötüleşme devam ediyor ve diplomatik bağların kesilmesi an meselesi" ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, İsrail'in yardım

gemisine saldırısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada ve Washington Post gazetesinde yayımlanan makalesinde, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesini istemişti.

-DEVLET BAKANI MERİDOR İSTANBUL'A GİTMİYOR-


Bu arada, Likud partisi üyesi, istihbarat kuruluşlarından sorumlu Devlet Bakanı Dan Meridor'un, önümüzdeki Salı günü İstanbul'da başlayacak "Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı"na katılımını iptal ettiği belirtildi.


Meridor, iki ülke arasında yaşanan son kriz ve Türkiye'de halihazırdaki İsrail karşıtı havanın yarattığı güvenlik endişeleri nedeniyle katılımını iptal ettiği, konferansta Meridor'un yerine İsrail'in Ankara'daki büyükelçiliği ile İstanbul'daki konsolosluğundan yetkililerin yer alacağı bildirildi

Etiketler :